search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Άλλη μια μέρα δοκιμασίας για την Κεφαλονιά

28.01.2014 07:01
Άλλη μια μέρα δοκιμασίας για την Κεφαλονιά - Media

Η επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και βροχή προστίθεται στα προβλήματα των κατοίκων της Κεφαλονιάς ύστερα από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. 

Η επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και βροχή προστίθεται στα προβλήματα των κατοίκων της Κεφαλονιάς ύστερα από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία ενώ καταφτάνει και δεύτερο πλοίο που θα φιλοξενήσει πληγέντες από τον σεισμό. Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί το πρωί της Τρίτης.  

Με ένα σεισμό 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο πρωινός σεισμός που σημειώθηκε είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου.
 
Οι μετασεισμοί στο νησί συνεχίστηκαν, όχι όμως με την ένταση της Δευτέρας. Περίπου 1000 άνθρωποι, που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές, φιλοξενήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη στο πλοίο Superfast 11. Την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι του Ληξουρίου θα βρεθεί και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 1300 άτομα.
 
Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν και χθες το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητα τους, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού, ενώ ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με τοπικές καταιγίδες, βροχές και δυνατούς ανέμους. Οι μετασεισμοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετοί, μεγάλης διάρκειας, αλλά ευτυχώς μικρής έντασης.


 
Οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί ενώ δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κεφαλονιά μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της Κυριακής.


 
Πενήντα πέντε σπίτια από τα 100 που ελέγχθηκαν παρουσίασαν πρόβλημα. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στα κτίρια των δικαστηρίων, του Γηροκομείου, της παλιάς Νομαρχίας και 2-3 σχολείων στο Ληξούρι. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ο οικισμός Αθέρας, που βρίσκεται 14 χιλ. από το Ληξούρι, εξαιτίας της πτώσης βράχων.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:21