search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:37
MENU CLOSE

Oι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις εκλογές

07.02.2014 22:00
oldphotospod_0602_012_cmyk1391762913.jpg

Κεντρικά πολιτικά στελέχη, στελέχη από τον συνδικαλιστικό χώρο αλλά και από την αυτοδιοίκηση αξιοποιεί το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτιά του για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας

Κεντρικά πολιτικά στελέχη, στελέχη από τον συνδικαλιστικό χώρο αλλά και από την αυτοδιοίκηση αξιοποιεί το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτιά του για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα στο «Τιτάνια» ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, όπως είχε προαναγγελθεί στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου διά στόματος Κουτσούμπα, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής κατεβαίνει ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. Θανάσης Παφίλης. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, ακόμη κι αν είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην πρόταση διεξόδου που έχει καταθέσει καθώς, όπως τόνισε, «η λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε. πιάνει τόπο μόνο εάν συναντηθεί με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος θα είναι ο Θανάσης Παφίλης με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες το μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο (Κεντρικός Τομέας Αθηνών), τον Γιώργο Μαυρίκο, γνωστό και έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ (Νότιος Τομέας Αθηνών), την τραπεζοϋπάλληλο και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ Αλεξάνδρα Μπαλλού (Βόρειος Τομέας), τον πρώην βουλευτή και πρώην γραμματέα της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη (Δυτικός Τομέας), τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Βάλσαμο Συρίγο (Ανατολική Αττική), τον επίσης έμπειρο συνδικαλιστή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δήμο Κουμπούρη (Δυτική Αττική), τον ναυτεργάτη, πρώην πρόεδρο του σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και μέλος της Κ.Ε. Γιάννη Μανουσογιαννάκη (Πειραιάς) και τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Κώστα Τζατζάνη (Αργοσαρωνικός).
Στις υπόλοιπες 12 περιφέρειες υποψήφιοι είναι οι εξής: στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πανεπιστημιακός Γιάννης Ζιώγας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Τρέλλης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιάννης Βήττας, δικηγόρος και μέλος του γραφείου περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Ηπείρου η 37χρονη δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Όλγα (Όλυ) Τσουμάνη, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός Θόδωρος Γουλής, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο βουλευτής, οικονομολόγος Νίκος Καραθανασόπουλος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο εφοριακός, περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Νίκος Γόντικας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, γραμματέας της ΠΑΣΥ, Βαγγέλης Μπούτας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το μέλος του Π.Γ. και της Κ.Ε. Γιώργος Μαρίνος, στην Περιφέρεια Κρήτης ο πολιτικός μηχανικός και περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Ορφανός, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο πρώην βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ηθοποιός και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Λίλα Καφαντάρη.
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τους μεγάλους δήμους της χώρας, εκτός του Νίκου Σοφιανού στην Αθήνα, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά είναι η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη του Τμήματος Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης της Κ.Ε. Ελπίδα Παντελάκη, ενώ στη Θεσσαλονίκη υποψήφιος για τον δήμο είναι ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Γιάννης Δελής. Επίσης, στην Πάτρα υποψήφιος είναι ο γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πελετίδης, στη Λάρισα ο βουλευτής και γιατρός Γιώργος Λαμπρούλης, στο Ηράκλειο Κρήτης ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Συντιχάκης και στα Γιάννενα ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Δημήτρης Τασιούλας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:37