search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Σφίγγει ο κλοιός και για Βουδούρη, η ηγεσία επιμένει στην υποψηφιότητά του

08.02.2014 07:41
Σφίγγει ο κλοιός και για Βουδούρη, η ηγεσία επιμένει στην υποψηφιότητά του - Media

Θερμό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες Παρασκευή και παρά την ψηφοφορία υπέρ του κοζανίτη δημοσιογράφου στο περιφερειακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. 

 
Θερμό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες Παρασκευή και παρά την ψηφοφορία υπέρ του κοζανίτη δημοσιογράφου στο περιφερειακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση η πλειοψηφία δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αριστερής Πλατφόρμας και των μελών της ΑΝΑΣΑ για ταυτόχρονη απόσυρση της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος φαίνεται να μην είναι αποδεκτός από τις οργανώσεις της Πελοποννήσου, ενώ οι αντιδράσεις εκφράζονται από τοπικά στελέχη όλων των τάσεων. Τ

α στελέχη που εκφράζουν διαφωνία και με αυτή την υποψηφιότητα εκφράζουν ανησυχία για το τι σηματοδοτεί η επιλογή αυτή αλλά και η επιμονή της ηγεσίας στο πρόσωπό του, όσον αφορά το χαρακτήρα των πολιτικών συμμαχιών στο εξής.
 
Η ηγεσία αντιμετωπίζει με διαφορετικό σκεπτικό τον Οδυσσέα Βουδούρη τον οποίο επέλεξε προκειμένου να συμβολίσει το άνοιγμα στην «αριστερή σοσιαλδημοκρατία». Είναι ενδεικτική οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, στο ΒΗΜΑ FM, όπου μιλώντας εκ μέρους της πλειοψηφίας σημείωσε ότι αποτελεί η υποψηφιότητα Βουδούρη αποτελεί «επιτομή ενός πολιτικού ανοίγματος».
 
Υπογράμμισε επίσης ότι «Και ο κ. Κουρουμπλής είχε ψηφίσει (το μνημόνιο)». Στην παρατήρση ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε την αυτοκριτική του δηλώνοντας πως «έκανε λάθος», απάντησε πως και για τον Οδ. Βουδούρη θα μετρήσει η δημόσια παρουσία. Στο ερώτημα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη διάκριση μεταξύ «καλών αντιμνημονιακών» και των «κακών μνημονιακών» ανέφερε «έχουμε αποστεί από αυτό το πράγμα εδώ και πολύ καιρό». «Η συζήτηση» συμπλήρωσε «είναι δημοκρατική και γίνεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ,  και για την υποψηφιότητα Βουδούρη επικράτησε η άποψη να μην γίνεται η επιλογή με βάση τη στάση που είχε κάποιος κάποια στιγμή, αλλά με βάση την έμπρακτη στάση που έχει απέναντι σε μια πολιτική από ένα σημείο και ύστερα. Το μετράμε και δεν είμαστε ανοικτοί σε όλους τους χώρους, διότι αντιλαμβάνεστε ότι μας έχουν προσεγγίσει δεκάδες στελέχη είτε ιδιοτελώς είτε ανιδιοτελώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια περίκλειστη σέχτα κομμουνιστών διαφόρων προελεύσεων και μόνο. Θα είμαστε πάντα αυτό που είμαστε αλλά έχουμε πάντα μάτια και αυτιά ανοικτά προς την κοινωνία».
 
Στο μεταξύ, διαφορετικό κλίμα φαίνεται να έρχεται από την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ισκρα, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας και κυρίως του Παναγιώτης Λαφαζάνη και κύκλου στελεχών περί αυτόν, αναφέρει ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας σε συνεδρίασή της εξέφρασε την «ομόθυμη αντίθεση των μελών» της στην υποψηφιότητα Βουδούρη, ενώ αύριο Κυριακή θα συνεδριάσει για τον ίδιο λόγο η Ν.Ε. παρουσία του Δημήτρη Βίτσα. Επίσης η ιστοσελίδα αναφέρει ότι  όλες οι συνεδριάσεις των τοπικών οργανώσεων αυτές τις μέρες λαμβάνουν αποφάσεις κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη, τις οποίες γνωστοποιούν και κεντρικά, στην Κουμουνδούρου και ζητούν αλλαγή υποψηφίου.
 
Μέλη του κόμματος στον σχολιασμό τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται αρνητικά και γι αυτή την υποψηφιότητα, διακινούν βίντεο με παλιότερη τοποθέτηση του Βουδούρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανεύθυνος κι επικίνδυνος για τη χώρα» και ενίοτε χαρακτηρίζουν τον εν λόγω βουλευτή ως «νέο Τατσόπουλο».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50