search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Βρετανία: «Εκρηκτικά» δέματα σε στρατολογικά κέντρα

14.02.2014 07:36
Βρετανία: «Εκρηκτικά» δέματα σε στρατολογικά κέντρα - Media

Επτά δέματα που περιείχαν μικρούς αλλά πλήρως λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στάλθηκαν σε κέντρα στρατολογίας της Βρετανίας.

Επτά δέματα που περιείχαν μικρούς αλλά πλήρως λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στάλθηκαν σε κέντρα στρατολογίας της Βρετανίας.
 
Επτά δέματα με ύποπτο περιεχόμενο στάλθηκαν σε στρατολογικά γραφεία σε επτά πόλεις της Βρετανίας, στα οποία περιέχονταν μικροί, αλλά πλήρως «λειτουργικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» οι οποίοι φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της «τρομοκρατίας της Βόρειας Ιρλανδίας», δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου του Ντέιβιντ Κάμερον.
 
«Τα επτά ύποπτα δέματα έχουν εξετασθεί και περιέχουν μικρούς, ερασιτεχνικούς αλλά ενδεχομένως λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που φέρουν τα χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας της Βόρειας Ιρλανδίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.
 
«Η αστυνομία και (στελέχη από) μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών απενεργοποίησαν τους μηχανισμούς αυτούς» προσέθεσε στην ίδια ανακοίνωση, ενώ σημείωσε ότι το προσωπικό «σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις» αλλά και στα ταχυδρομεία έλαβε την οδηγία να παραμείνει «σε αυξημένη επαγρύπνηση και να εξετάζει κάθε ύποπτο δέμα».
 
«Το εθνικό επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής τελεί συνεχώς υπό επανεξέταση» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το πέρας της επείγουσας σύσκεψης της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός.
 
Τα δέματα ανακάλυψαν οι αρχές σε κέντρα στρατολογίας σε 7 πόλεις στα βορειοανατολικά της Βρετανίας (το Μπράιτον, την Οξφόρδη, το Ρέντινγκ, το Τσάταμ, το Σλάου, το Άλντερσοτ και το Καντέρμπουρι), από την Τρίτη έως σήμερα, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50