search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:01
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» το όνομα του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ

22.02.2014 13:42
«Κλείδωσε» το όνομα του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ - Media

Το όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Το όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Την εισήγηση του ονόματος έκανε στα μέλη του κομματικού οργάνου ο γραμματέας της Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας για την κοινή κάθοδο  περιλαμβάνονται η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου στο θα συμμετάσχουν εκτός από του εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ και οι συνεργαζόμενοι μεταξύ των οποίων οι Π. Μπεγλίτης,  Μ. Κοππά, Γ. Τσαμουργέλης  και Γ. Σωτηρέλλης.

Το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα προσωπικοτήτων και επιστημόνων από όλο το κοινωνικό φάσμα, το οποίο εκφράζεται θετικά και στηρίζει την προσπάθεια αυτή. 

Ακόμη εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προγραμματίζεται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τη δημόσια ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας την συνεδρίαση, ανέφερε ότι «ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη στη σημερινή κατάσταση της χώρας και υπόθεση της κοινωνίας κι όχι συμφωνιών κορυφής».

Πρόσθεσε ότι «ο τόπος χρειάζεται την Κεντροαριστερά των αλλαγών και όχι της παγίωσης των ανισοτήτων. Χρειάζεται την Κεντροαριστερά των πολλών, της συμμετοχής, της ποικιλομορφίας και όχι σχήματα αναπαλαίωσης – στηρίγματα της συντήρησης» και πώς η «Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές.

Εκτόξευσε βολές κατά της κυβένρησης,  κατηγορώντας την ότι  «στρέφεται όλο και πιο δεξιά με την απόφασή της  να αλλάξει τη εκλογική διαδικασία λίγο πριν την κάλπη των ευρωεκλογών» ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματος του να υπάρξει  ρύθμιση για ψήφο των νομίμων.

Για τις διαπργματεύσεις με την τρόικα και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη βιωσιμότητα του, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι προτάσεις για την χρονική επιμήκυνσή του και κυρίως για τη μείωση των επιτοκίων, φαίνεται ότι αποτελούν κοινό τόπο στο Eurogroup. Ταυτόχρονα, προτείνουμε την ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών από τον ESM, που θα μείωνε το ελληνικό χρέος τουλάχιστον κατά 26 δισ. ευρώ, που είναι οι συμμετοχές του ΤΧΣ.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης για ψήφο των νομίμων μεταναστών και επέκτεινε την κριτική του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τα ζητήματα των αγροτών, τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την αύξηση των διοδίων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58