search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για δολοφονία του Λούκμαν Σαχζάντ

22.02.2014 16:57
Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για δολοφονία του Λούκμαν Σαχζάντ - Media

Συγγνώμη από την οικογένεια του Πακιστανού, Λούκμαν Σαχζάντ, τον οποίο δολοφόνησαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα ζήτησαν το Σάββατο κατά τις απολογίες τους, οι δυο κατηγορούμενοι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος.

 
Συγγνώμη από την οικογένεια του Πακιστανού, Λούκμαν Σαχζάντ, τον οποίο δολοφόνησαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα ζήτησαν το Σάββατο κατά τις απολογίες τους, οι δυο κατηγορούμενοι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος.

Και οι δυο αρνήθηκαν οποιαδήποτε πρόθεση να σκοτώσουν τον εργάτη από το Πακιστάν, υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός.

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια του πανθοντος. Δεν εχω σχέση με τη χρυση αυγη. Ειμαι συντετριμμένος.

Είχε αγοράσει ο χρηςτος καινούργιο μηχανάκι και μου ειπε να παμε βόλτα να το στρώσουμε.

Είχα πάνω μου την πεταλούδα για ασφάλεια. Είχα δυο περιστατικά. Ενα
Κατω απο το σπίτι μου και ενα στην Ακρόπολη που με απείλησαν με
Μαχαίρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Έκανε ο ποδηλάτης ελιγμούς. Πήγαινε ζικ Ζακ και δε μας άφηνε να προσπεράσουμε. Θεωρήσαμε οτι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κανει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος. Φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο. (Εδω τον ρώτησε ηνπροεδρος τι φορούσε ο ίδιος και της ειπε σκούφο και μαύρα και τον ειρωνεύτηκε "δηλαδή και εσεις ύποπτος) 

Ο Πακιστανός έκανε κίνηση να βγάλει κατι απο την τσέπη και εγω του έριξα κλωτσιά στα οπίσθια. Μετα αυτός ηρθε πιο επιθετικά πάνω μου, μου έκανε κεφαλοκλειδωμα, εγω τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξερω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακομα. Μετα κατέβηκε απο το μηχανάκι ο Χρήστος. Εγω κάθισα στο πεζούλι. 

Οταν έφυγα ήταν όρθιος. Το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα.

ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εμένα η αρρανωνιστικια μου ειναι μετανάστρια απο Αλαβάνος. Δεν εχω θέμα με τους ξένους. Δεν ασπάζομαι τι αρχές της ΧΑ ή τέτοιου είδους αρχές γενικα. Θα μπορούσε το περιστατικό να συμβεί και με έλληνα. 

Τα φυλλάδια τα μοίραζαν στην πλατεία. Μου άρεσε γιατι είχαν τη φράση με τον ΠΑΓΚΑΛΟ "μαζι τα φάγαμε". Επειδη ειμαι ακαταστατος τα άφησα απλα στο δωΜατιο μου.

Οι καλυκες ήταν απο το στρατό. Τα μαχαίρια τα είχα γιατι πήγαινα στο ορεινό χωριό της μάνας μου και τα χρησιμοποιούσα για ψάρεμα και κυνήγι.

Το εχω μετανιώσει. Το σκέφτομαι συνέχεια. Πιστεύω οτι έγινε ένας διαπληκτισμος στο δρομο και καταλήξαμε εκει. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρονο πίσω και να μην είχε γίνει.

Χτύπησα το θύμα για να μπορέσει να φύγει απο πάνω μου. Δεν είχαμε φωνές, μονο αγκομαχητα. Οταν γύρισε ο Χρήστος και είδε οτι μου έκανε κεφαλοκλειδωμα, κατέβηκε απο τη μηχανή.

Αφού τον χτύπησα με το μαχαίρι κάθισα σε ενα πεζούλι. Ειδα τον παρόντα να φεύγει κανόνικα. Δεν τον ειδα να πέφτει κατω. Θεώρησα οτι τον εχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα. Δεν είχα συνειδητοποίησει ήμουν σαστισμένος. 

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απο τον θεό, την οικογένεια του θύματος και απ όλους. Ειμαι συγκλονισμένος.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Δεν είμαστε κολλητοί φίλοι, αλλα τον είχα δει την προηγούμενη μερα στην πλατεία και του ειπα να βρεθούμε για το μηχανάκι. 

Είχα μαχαίρι μαζι μου γιατι μου χρειάζεται στη δουλεια (πυροσβέστης). Το εχω στα πράγματα μου πάντα.

Έκανε ελιγμούς και δε μπορούσαμε να τον περάσουμε. Βριστηκαμε και αυτός σταμάτησε και πέταξε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου. Κατέβηκε ο Διονυσης. Σπρωχτηκαν. Οταν ειδα οτι του εχει κανει κεφαλοκλειδωμα, πήρα το μαχαίρι και κατέβηκα απο το μηχανάκι. Για εκφοβισμό το πήρα. "Τον τσιμπησα" ελαφρά δεν ήθελα να του κανω κακο. Του εκανα τα χτυπήματα για να απελευθέρωσω τον φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα οτι δεν τον εχω χτυπήσει. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου με την πρόταση της εισαγγελέως επί της ενοχής ή μη των δυο κατηγορουμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50