search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Απαγορεύθηκε η δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μιανμάρ

28.02.2014 18:57
Απαγορεύθηκε η δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μιανμάρ - Media

Την εντολή να σταματήσουν όλες τις δράσεις τους στη χώρα έλαβαν από την κυβέρνηση της Μιανμάρ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Την εντολή να σταματήσουν όλες τις δράσεις τους στη χώρα έλαβαν από την κυβέρνηση της Μιανμάρ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
 
Η οργάνωση εκφράζει την ανησυχία της για την τύχη των ασθενών, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των MSF στη χώρα, έκλεισαν οι κλινικές HIV / AIDS στις επαρχίες Ρακχίνε, Σαν και Κατσίν, στην περιοχή Γιανγκόν και οι ασθενείς δεν ήταν σε θέση να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται.
 
Ασθενείς με φυματίωση και ανθεκτική φυματίωση δεν ήταν κι αυτοί σε θέση να λάβουν τη σωτήρια για την επιβίωσή τους θεραπεία.
 
Από το 2004 , οι ΜSF έχουν περιθάλψει πάνω από 1.240.000 ασθενείς με ελονοσία μόνο στην επαρχία Rakhine, όπου η ασθένεια είναι ιδιαίτερα ενδημική.
 
Οι MSF επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για τους 30.000 ασθενείς με HIV / AIDS και για τους περισσότερους από 3.000 ασθενείς με φυματίωση στη Μιανμάρ και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε διάλογο  με την κυβέρνηση, προκειμένου να αναιρεθεί η απόφαση.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08