search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Συκώτι μοσχαρίσιο με πορτοκάλι

06.03.2014 17:50
oldphotossykoti_me_portokali1394041657.jpg

Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος όπου προστίθεται και ο χυμός πορτοκαλιού, εξουδετερώνεται η μυρωδιά του συκωτιού και έτσι είναι πιο εύκολο να το προτιμούν και τα παιδιά.

Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος όπου προστίθεται και ο χυμός πορτοκαλιού, εξουδετερώνεται η μυρωδιά του συκωτιού και έτσι είναι πιο εύκολο να το προτιμούν και τα παιδιά.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4
ΜΑΓΕΡΕΜΑ: 10΄

Υλικά

1 μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ.  κορν φλάουρ
Αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το συκώτι και από τις 2 μεριές, μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.

Αναμιγνύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει η σάλτσα του, ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε το συκώτι πάνω σε φύλλα ρόκας και συνοδεύουμε με ρύζι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50