search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:45
MENU CLOSE

Πολιτική νεκρολογία του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σκανδαλίδη

06.03.2014 16:48
Πολιτική νεκρολογία του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σκανδαλίδη - Media

«Δεν αρέσουμε πια» έλεγε στις αρχές του ΄90 η Μελίνα Μερκούρη, που πέθανε σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια. Φυσικά και δεν αναφερόταν στην προσωπική της γοητεία και χάρη, που έμεινε αναλλοίωτη ως το τέλος, αλλά στο ΠΑΣΟΚ και την εικόνα που είχε τότε στην κοινωνία.

 
«Δεν αρέσουμε πια» έλεγε στις αρχές του ΄90 η Μελίνα Μερκούρη, που πέθανε σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια. Φυσικά και δεν αναφερόταν στην προσωπική της γοητεία και χάρη, που έμεινε αναλλοίωτη ως το τέλος, αλλά στο ΠΑΣΟΚ και την εικόνα που είχε τότε στην κοινωνία.
 
Το ΠΑΣΟΚ όμως άντεξε, ανέκαμψε εκλογικά και έμπαινε όλο και πιο βαθιά στα άδυτα της διαχείρισης και απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ από την ψυχή του. Σήμερα λοιπόν ο Κώστας Σκανδαλίδης, από τα κάποτε ηγετικά στελέχη,  βγήκε να το νεκρολογήσει.
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι αναφέρθηκε στο θάνατο του κόμματος ΠΑΣΟΚ όχι από το βήμα της Συνδιάσκεψης, που αρχίζει σε τρεις μέρες και αφορά στην ανασυγκρότηση του χώρου, αλλά από τα φιλόξενα μικρόφωνα του «Βήμα Fm». Προφανώς αισθάνθηκε ότι μια ραδιοφωνική συνέντευξη θα έχει μεγαλύτερο επικοινωνιακό αντίκτυπο, από μια ασύνταχτη και ασυμμάζευτη παρέλαση του κάθε πικραμένου, εκπροσώπου κάθε γκρουπούσκουλου που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.  
 
Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών επιφυλάσσουν οδυνηρό μέλλον για το ΠΑΣΟΚ. Η άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος του έχει βουτηχτεί στα βαθιά με το υπουργείο Εξωτερικών και την Προεδρεία, βρίσκεται ολημερίς σ΄ ένα αεροπλάνο και στο μαγαζί δεν είναι κανένας. Μάλλον για την ακρίβεια δεν είναι κανένας που να εμπιστεύεται ο ίδιος.
 
Τα όργανα συνεδριάζουν κατά το δοκούν (αραιά και που ακούνε ένα επί παντός παγκοσμίου επιστητού λόγου Βενιζέλου και αποχωρούν) και οι ολίγοι απελπισμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι μόνο διάθεση για κινητοποίηση στελεχών δεν έχουν. Οι βουλευτές άναυδοι από την πορεία των εξελίξεων ψάχνονται και τα όποια στελέχη έχουν απομείνει στα κεντρικά περιμένουν οδηγίες, που δεν έρχονται.
 
Ακόμα και γι’ αυτή τη συνδιάσκεψη έγιναν αργά χτες το βράδυ κάποιες διαρροές και  δεν έχει ανακοινωθεί αν θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει το κόμμα σ΄ αυτήν, ούτε να εκτιμηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη συγκρότηση της περίφημης «Ελιάς».
 
Έτσι σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης φρόντισε να βάλει την ταφόπλακα στο κόμμα, προκειμένου να κατοχυρώσει και την πατρότητα της νεκρολογίας. Το απόσπασμα από τη συνέντευξη του στο «Βήμα FM» που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι το  εξής:
 
«Έχω κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ από παλιά, από τότε που άρχισα να το λέω καθεστωτικό κόμμα. Είχε μετατραπεί – και το πλήρωσε ακριβά – σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα, διότι κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη, τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Δανείζει στελέχη. Όλα τα κόμματα έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Ο χώρος δεν πέθανε, πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»…. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50