search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Ελεύθερη η δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου»

07.04.2014 09:40
Ελεύθερη η δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου» - Media

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη χθες μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος μετά από μήνυση της βουλευτίνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

 
Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη χθες μέσα από τα γραφεία της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος μετά από μήνυση της βουλευτίνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, για «συκοφαντική δυσφήμιση».
 
Η μήνυση αφορά άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», στο οποίο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το οποίο η Ραχήλ Μακρή θεωρεί ότι την θίγει.
 
Στο επίμαχο άρθρο η δημοσιογράφος ανέφερε:
 
«Η αχαρακτήριστη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, “ότι βάζετε αθώους στη φυλακή”, είναι το λιγότερο τραγική. Ανερυθρίαστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της είναι πολιτική! Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώους εκείνους που έδιναν εντολές ή συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μίσος και οδήγησαν στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν».
 
ΕΣΗΕΑ: «Πρωτοφανής» η σύλληψη της Δέσποινας Κονταράκη
 
«Την πρωτοφανή σύλληψη της συναδέλφου Δέσποινας Κονταράκη», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

«Η συνάδελφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της Βουλευτού των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».
 
Για «απαράδεκτη» και «πρωτοφανή» σύλληψη κάνει λόγο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η οποία «προσυπογράφει την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:41