search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου «ξύπνησε» την Αθήνα (Photos-Video)

10.04.2014 04:34
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου «ξύπνησε» την Αθήνα (Photos-Video) - Media

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα zougla.gr και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Πράγματι στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

Οι δύο φύλακες της Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκονταν στο σημείο δεν έπαθαν τίποτα.  Ενώ αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν μετά την έκρηξη ένα άτομο να τρέχει να επιβαίνει σε μηχανή που τον περίμενε άλλος και να φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την κατάθεση των ανδρών της εταιρείας σεκιούριτι ένας νεαρός άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητο, το άφησε ξεκλείδωτο και ανέβηκε στη μηχανή του συνεργού του. ο ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε ότι ο νεαρός φόρεσε κράνος, ο άλλος ότι φόρεσε κουκούλα. 

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κλιμάκια της Εγκληματολογικής που βρίσκονται στο σημείο ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.

Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Για το περιστατικό αναμένονται ανακοινώσεις για την υπόθεση. Να σημειωθεί πάντως ότι σαν σήμερα το 2010 είχε εξαρθρωθεί ο "Επαναστατικός Αγώνας". 

Την έκρηξη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου λέγοντας "η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να περάσουν την ατζέντα τους". 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50