06/06/2020 08:44:55

Πάρτυ με άσχετες τροπολογίες


Μέχρι πριν λίγες μέρες μπορεί οι υπουργοί να  έτρεμαν τον Μπαλτάκο και να του φόρτωναν την κακή ποιότητα του νομοθετικού έργου, αλλά γενικώς υπουργοί και κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύουν ότι με ή χωρίς Μπαλτάκο, εξακολουθούν να νομοθετούν στο… γόνατο και τα συμφέροντα να κάνουν πάρτυ μέσω των τροπολογιών που περνάνε ανεξέλεγκτα από την Βουλή.

«Πακέτα» λοιπόν  νομοτεχνικών αλλαγών και νομοθετικών τροποποιήσεων αλλά και άσχετες τροπολογίες έπεφταν «βροχή»  προφανώς κατά παραγγελία στις αρχές της εβδομάδας στη Βουλή, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει – και πάλι – τι ψηφίζει. Δεν θέλει κανείς και πολύ και ειδικά το ΠΟΝΤΙΚΙ για να ξετρυπώσει μερικές από αυτές ….  
Ειδικότερα λοιπόν :

·        Παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλείψεις μελών των Δ.Σ. του ΟΑΕΕ σχετικά με τη διαχείριση των ειδικών λογαριασμών του ταμείου. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ύποπτη» τροπολογία.

·        Δίνεται παράταση δύο μηνών (από 1.5.14 σε 1.7.14) για την έναρξη καταβολής των δικαιωμάτων του Δημοσίου από τα μεικτά κέρδη των καζίνο. Πλέον η απόδοση των εσόδων θα γίνεται σε καθημερινή βάση μέσω web banking. Η τροπολογία αποτελεί μέρος του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές! Τελείως άσχετο…

·        Στο Πολεμικό Ναυτικό ανατίθεται η ολοκλήρωση της κατασκευής των τεσσάρων υποβρυχίων που βρίσκονται στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 75,5 εκατ. ευρώ. Φαίνεται καλό νέο, αλλά στη βιασύνη της για να το ψηφίσει η κυβέρνηση βρήκε ως «ελεύθερο» νομοσχέδιο αυτό για την οριοθέτηση των υδατορεμάτων… 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.