search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Αποχώρησε ο Γλέζος από την επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

29.04.2014 15:47
Αποχώρησε ο Γλέζος από την επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων - Media

Σε επιτροπή … μελέτης μετατρέπει η ΝΔ τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί, προκαλώντας αιχμηρά σχόλια «γαλάζιων» βουλευτών.


Σε επιτροπή … μελέτης μετατρέπει η ΝΔ τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα αιχμηρά σχόλια «γαλάζιων» βουλευτών κατά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

«Δεν θέλω να μετέχω σε επιτροπή μελέτης, αλλά σε επιτροπή δράσης» τόνισε ο κ. Γλέζος αποκαλύπτοντας πως η εξέλιξη αυτή έπαιξε ρόλο στην απόφαση του να είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή:

«Mια από τις αιτίες» τόνισε «που μπορεί να  έπαιξε και βασικό ρόλο που εγώ φεύγω και πηγαίνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αυτή η αδράνεια της Επιτροπής και η μετατροπή της από Επιτροπή δράσης σε Επιτροπή μελέτης και ερευνών, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν μέχρι και τέσσερα χρόνια, να μελετάμε, να μελετάμε…. και να μη γίνει τίποτα. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να μην ανήκω σε μια Επιτροπή που θα μελετάει τα μελετημένα πράγματα. Να κάθεται να μελετάει τα γνωστά πράγματα; Τι θέλω εγώ σε αυτή την Επιτροπή; Να μην περιμένει μελέτες, αλλά να επισκεφτεί τώρα τα Κοινοβούλια…»

«Είναι δεδομένο, όμως, και όλοι γνωρίζουμε, ότι η τοποθέτησή σας ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει μεταξύ των άλλων και άλλους σκοπούς που έχουν σχέση και με θέματα τα οποία, ενδεχομένως, να μην άπτονται των εργασιών αυτής της Επιτροπής και υπό αυτή την έννοια δεν με αφορούν» ήταν το πρώτο αιχμηρό σχόλιο του Προέδρου της Επιτροπής Κ. Τζαβάρα, ο οποίος – όπως και η Σοφία Βούλτεψη στη συνέχεια – αμφισβήτησαν τους λόγους της αποχώρησης του κ. Γλέζου από την επιτροπή. «Ο λόγος είναι άλλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν εθνικό αντίβαρο σε μια στιγμή που υπάρχει σκληρή  κριτική, όσον αφορά στο θέμα της Θράκης…» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ καταλογίζοντας στον κ. Γλέζο «αντιπερισπασμό».  

«Όταν λέμε, Επιτροπή Μελέτης, θεωρώ ότι εννοούμε κυρίως και μια μορφή δράσης. Γιατί και η μελέτη, δράση είναι…» προσπάθησε να δικαιολογηθεί αργότερα ο κ. Τζαβάρας, χωρίς ωστόσο να κάμψει τις αντιρρήσεις του κ. Γλέζου. 

«Ομολογώ» επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ότι δεν θα ερχόμουν ποτέ σε αυτή την Επιτροπή, εάν ήταν όπως τη σχεδιάζετε δηλ. Επιτροπή Μελέτης. Δεν θα ερχόμουνα καθόλου. Εγώ πρότεινα άλλη Επιτροπή και άλλη βγαίνει εδώ. Όταν ακούω μάλιστα, να λέγετε ότι ίσως να μην χρειαζόταν να καλέσουμε την Μέρκελ, τότε ποιόν θα καλούσαμε. Τον Πάπα; Εάν, δεν ξεκαθαριστεί, αυτό το θέμα, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής και στην Ολομέλεια, να καταργηθεί. Διότι οι Επιτροπές Μελέτης μπορούσαν να γίνουν άλλου τύπου και άλλης μορφής. Εάν δεν έχει δραστηριότητα η Επιτροπή, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να υπάρχει και για να απαντήσω, ξέρετε ότι δεν κάνω αντιπερισπασμό στη ζωή μου ποτέ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50