search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Ελεύθεροι υπό όρους οι 4 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο λούνα παρκ

02.05.2014 10:16
Ελεύθεροι υπό όρους οι 4 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο λούνα παρκ - Media

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 κατηγορούμενοι, ενώ ο Έλληνας εκπρόσωπος της εταιρίας και ο Ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών πρέπει να καταβάλλουν και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 κατηγορούμενοι, ενώ ο Έλληνας εκπρόσωπος της εταιρίας και ο Ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών πρέπει να καταβάλλουν και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Νωρίτερα, στα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε αποδώσει την τραγική κατάληξη του παιχνιδιού ο διαχειριστής του λούνα-παρκ στο Ελληνικό, κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.
 
Ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα-παρκ και του παιχνιδιού, τα οποία όπως είπε, δεν τα προσκόμισε στο Δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν.
 
Όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια, το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων. «Ο,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου» φέρεται να υποστήριξε.
 
Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι με προσφυγή τους χαρακτηρίζουν άκυρο το κατηγορητήριο, με το οποίο αναβαθμίστηκε η πλημμεληματική κατηγορία σε κακούργημα από την ανακρίτρια.
 
Σημειώνεται ότι αρχικά η κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί ήταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος. Όμως τα στοιχεία που προέκυψαν στην υπόθεση οδήγησαν την ανακρίτρια να μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Σε απολογία καλείται ο Χ. Κορτζίδης
 
Σε γραπτή απολογία εντός δέκα ημερών κάλεσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια .
 
Ο δήμαρχο θα κληθεί να απολογηθεί για τις εξείς πράξεις:
 

  • Διότι εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας. 
  • Διότι γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στον συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011 – 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. 
  • Διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.

 
Σαρωτικούς ελέγχους διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών
 
Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.
 
Οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Επίσης, θα γίνουν αυτοψίες στους χώρους προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.
 
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50