search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Γιάννης Λαγουδάκης: Βαθιά πολιτικές οι επερχόμενες εκλογές

15.05.2014 18:52
Γιάννης Λαγουδάκης: Βαθιά πολιτικές οι επερχόμενες εκλογές - Media

Χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου Περάματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Λαγουδάκη.

Χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου Περάματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Λαγουδάκη

"Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες.
 
Οι δημοτικές εκλογές αυτού του Μαΐου, διεξάγονται σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό τοπίο από τις προηγούμενες

Αυτές οι εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές κι οι μόνοι που έχουν συμφέρον να το κρύψουν είναι μόνο όσοι θέλουν να μας παραπλανήσουν.

Βιώνουμε μια κατάσταση που θυμίζει επιβολή καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» ή ανοιχτής πολιτικής απολυταρχίας, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Με συνοπτικές διαδικασίες καταργήθηκαν δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, επιβάλλεται η βίαιη απαξίωση της εργασίας, προωθείται ένα καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης που θυμίζει εργασιακό μεσαίωνα. Παράλληλα ολόκληρη η υποδομή της χώρας που έχει βέβαια πληρωθεί από όλους μας (δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, εταιρείες ύδρευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών κ.λπ.) εκποιούνται μισοτιμής.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και το “Σχέδιο Καλλικράτης.

Αν και προβάλλεται σαν μια προσπάθεια εξορθολογισμού και αναδιοργάνωσης των τοπικών κρατικών θεσμών, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκλήρωσης της υποταγής των δήμων και αφαίρεσης και των τελευταίων λίγων λαϊκών χαρακτηριστικών που διατηρούσαν.

Και αυτή η τετραετία δημοτικών πεπραγμένων για την πόλη μας τελειώνει και, όπως συνηθίζεται, τούτη είναι μια ώρα απολογισμού και καταγραφής των προοπτικών. Θα πρέπει λοιπόν ν' αναφέρουμε πως ο Δήμος μας δεν μπόρεσε για μία ακόμη φορά να φέρει σε πέρας την επιτελική του λειτουργία, ενώ ο τρόπος με τον οποίο ασκήθηκε η διοίκηση από τη δημοτική αρχή βρίσκεται σε απόσταση από τους πολίτες του Περάματος και σε αναντιστοιχία με το πρόσωπο που πρέπει να παρουσιάζει μια σύγχρονη κοινωνία.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να δώσω μια ιδιαίτερη έμφαση ,στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας. Είναι κοινή παραδοχή και περίπου αυτονόητο, πως παρά τις κατά καιρούς αντίθετες διακηρύξεις,, καμία δημοτική αρχή  δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να δώσει λύσεις στα  προβλήματα του Περάματος, είτε γιατί δεν ήθελε -εξυπηρετώντας άλλους ιδιοτελείς στόχους ,είτε γιατί δεν μπορούσε.

Η σχετική λίστα είναι τραγικά μεγάλη:

Η μεγάλη ανεργία και ο οικονομικός μαρασμός που μαστίζει τους κατοίκους του Περάματος [με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες να μην έχουν ρεύμα, νερό και δυνατότητα πρόσβασης σε πρωτοβάθμια περίθαλψη], οι κοινωνικές δομές του δήμου ανύπαρκτες ή με χαμηλές προσφερόμενες υπηρεσίες, [-ΚΑΠΗ- βρεφικοί σταθμοί-νηπιαγωγεία και σχολεία- έχουν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους], πολιτισμός και αθλητισμός ενώ θα έπρεπε να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, όπως η παιδεία και η υγεία,δέχονται μεγάλη επίθεση και βρίσκονται σε αποδιάρθρωση λόγω της μεγάλης μείωσης των αντίστοιχων κονδυλίων από την τρόικα και την μνημονιακή κυβέρνηση. Η πόλη μας, βρώμικη με ανεπαρκή φωτισμό, με υπαρκτή την ταλαιπωρία από τη συνεχή συμφόρηση του μοναδικού δρόμου εξόδου (Λ. Δημοκρατίας) της πόλης.

Από την άλλη το ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στην COSCO έχει τραγικές συνέπειες για το λιμάνι, τη ΝΕΖ, και τα ναυπηγεία του Περάματος, του τελευταίου ίσως παραγωγικού και οικονομικού πνεύμονα της περιοχής του ευρύτερου Πειραιά. Στην υπάρχουσα προβληματική κατάσταση θα πρέπει να αναφερθούν και οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών (με τον απαράδεκτο εμπαιγμό για τη δήθεν απομάκρυνσή τους ενώ στην πραγματικότητα συνεχώς ανανεώνονται και επεκτείνονται οι άδειές τους), το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στην Ψυτάλλεια, η σχεδιαζόμενη εκτροπή του βιολογικού καθαρισμού της Αν. Αττικής στην περιοχή μας, η επαναλειτουργία και η συνεχιζόμενη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ (παρά τις αρχικές δεσμεύσεις για κλείσιμο και απομάκρυνσή του από την περιοχή, με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο ωστόσο αθετήθηκε), η διακίνηση τοξικών από το λιμάνι του Ικονίου, η παντελής έλλειψη πρασίνου στην πόλη μας, η άναρχη δόμηση με τον τεράστιο συντελεστή, η ολοκληρωτική κατάληψη των ελεύθερων χώρων του Περάματος, η εγκατάλειψη και  μετατροπή του οικιστικού ιστού της περιοχής του Ν. Ικονίου από κατοικημένη σε βιομηχανική περιοχή, η πλήρης εγκατάλειψη του Άνω Περάματος, και τόσα άλλα ακόμη…

Τα περιθώρια ανατροπής  του υπάρχοντος σκηνικού είναι ενδεχομένως περιορισμένα και δύσκολα, μα παραμένουν ακόμη υπαρκτά. Η απάντηση σ’ όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως δεν μπορεί παρά να προέλθει μόνο από ένα κοινωνικό κίνημα πολιτών που θα μπορέσει επιτέλους να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για την προοπτική μιας μεγάλης ανατροπής που του αναλογούν

Η δημιουργία της δημοτικής κίνησης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” αποτελεί ακριβώς μία τέτοια πολιτική προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, τόσο λόγω του εύρους των δυνάμεων που συμμετέχουν και τη στηρίζουν [ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ε.ΠΑ.Μ], όσο και των δημοτικών κινήσεων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ με Φίλιππο ΚΑΚΑΡΗ και Στάθη ΚΑΣΑΠΙΔΗ αντίστοιχα, αλλά κυρίως γιατί η διαμόρφωση των θέσεων και των πρακτικών της δεν υπαγορεύεται από κάποιο κομματικό επιτελείο. Είναι το αποτέλεσμα ενός ισότιμου, συνθετικού και δημοκρατικού διαλόγου των ανθρώπων που τη στηρίζουν στην καθημερινή της δραστηριότητα.

Η προσπάθειά μας δεν μοιάζει με εκείνες που εμφανίζονται μόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο για να εξαφανιστούν αμέσως μετά, ούτε παραπέμπει σε όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική ως δημόσιες σχέσεις ή προσοδοφόρο επάγγελμα.
Δεν συστηνόμαστε στους πολίτες του Περάματος πρώτη φορά. Δώσαμε το παρόν με την συνάντησή μας στην “Αδέσμευτη Κίνηση Περάματος”, βρεθήκαμε μαζί στο “Πέρασμα στο Αύριο”, και την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ” στα κοινωνικά κινήματα και στην κάθε συλλογική προσπάθεια της πόλης μας. Στη σημερινή δημοτική κίνηση συναντήθηκαν άνθρωποι με παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον στη διεκδίκηση μιας άλλης πόλης και μιας άλλης κοινωνίας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η δημοτική κίνηση πολιτών Περάματος ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, είναι ο μόνος δρόμος, για τη σύσταση ενός πλειοψηφικού ρεύματος συνειδητοποιημένων πολιτών, ικανού να επιφέρει δραστικές αλλαγές στην πόλη και την καθημερινή μας ζωή.

Το ζήτημα για μας, είναι η δημιουργία σταθερών δεσμών με την κοινωνία  και σαν στόχο έχει την ανατροπή του ζοφερού σκηνικού της πόλης μας, με δημοκρατική, οικολογική, ριζοσπαστική και μαχητική προοπτική, απαλλαγμένη από τον παραγοντισμό, τις πολιτικές αναπηρίες και τους μικροηγεμονισμούς.
 
                                          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
                                                             ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                                 
                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ
                                         ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Ψηφίζουμε συνειδητά-στηρίζουμε τη δημοτική κίνηση πολιτών Περάματος-             ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  –  Γιατί ένα καλύτερο Πέραμα ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!"                 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50