search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:10
MENU CLOSE

Η Δούρου λασπολογεί εναντίον μου δηλώνει ο Σγουρός – Τι απαντά η Ρένα Δούρου

20.05.2014 07:24
Μήνυση κατά Παναγιώταρου από Σγουρό - Media

Επίθεση κατά της αντιπάλου του Ρένας Δούρου, εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, υποστηρίζοντας ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου λασπολογεί εναντίον του.

Επίθεση κατά της αντιπάλου του Ρένας Δούρου, εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, υποστηρίζοντας ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου λασπολογεί εναντίον του.
 
Μιλώντας στο Mega ο Γιάννης Σγουρός, και απαντώντας στην πρόσκληση Δούρου για ντιμπέιτ των δυο τους, υποστήριξε ότι ο όρος για την πραγματοποόιηση της τηλεοπτικής «μονομαχίας» είναι είτε η Ρένα Δούρου να αποσύρει τις κατηγορίες περί διαπλοκής στο πρόσωπό του, είτε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
 
Ο Γιάννης Σγουρός υποστήριξε πως η διαφημιστική καμπάνια της Ρένας Δούρου «είναι προκλητική ως προς την ποσότητα». «Είναι εξωφρενική η διαφήμιση που έχει πέσει. Και κατηγορεί εμένα για διαπλοκή. Μιλάνε για τους φτωχούς και από την άλλη πληρώνουν τόσα λεφτά για διαφήμιση».
 
Σε ό,τι αφορά τη δήλωση στήριξης της Ν.Δ. δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Σγουρός επισήμανε ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη, αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει στα κόμματα να προχωρούν σε δηλώσεις στήριξης.
 
Ερωτηθείς για το ποσοστό που πήρε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, έκανε λόγο για μια «θλιβερή ιστορία για την πατρίδα μας» και πως εκείνοι που σηκώνουν τη σημαία των ναζί «θέλουν ψυχίατρο».

Δούρου: Ο Σγουρός «κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».
 
Απαντώντας στην επίθεση Σγουρού, η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, του καταλογίζει πως «έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής» και τον κατηγορεί πως «κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».
 
Η Ρένα Δούρου επανέρχεται στα περί «διαπλοκής» αναφέροντας τα εξής: «Ο όρος "διαπλοκή" αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος "διαφθορά" αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε».
 
Στην απάντησή της υποστηρίζει πως ο Γιάννης Σγουρός «καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το "σύστημα Σγουρού" στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό τον καλεί να προσέλθει στο ντιμπέιτ που έχει ζητήσει «και εκεί θα ξανακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει».
 
Σύμφωνα με την Ρένα Δούρου, «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα».
 
«Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής», καταλήγει η υποψήφια περιφερειάρχης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:07