search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθαρίστριες

27.05.2014 07:32
Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθαρίστριες   - Media

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών παραμένουν οι 397 καθαρίστριες που αγωνίζονται για την επαναπρόσληψή τους. Παρά τη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση.

Συνεχίζουν τη μάχη για την επαναπρόσληψή τους οι 397 καθαρίστριες, που παραμένουν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Παρά την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου που προβλέπει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (όπου υπάγονται οι καθαρίστριες) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, για την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πέτυχαν τη δεύτερη δικαστική νίκη τους, καθώς μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που διέταξε την άμεση επιστροφή τους στην εργασία τους δικαιώθηκαν και από τον Αρειο Πάγο. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το ανεκδιήγητο αίτημα του Δημοσίου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών, να παγώσει προσωρινά η επίμαχη δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του ΥΠΟΙΚ με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή η οποία ουσιαστικά θα πάγωνε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50