search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Δεν θα επαναπροσλάβουμε τις καθαρίστριες, λένε στο ΥΠΟΙΚ

27.05.2014 18:20
Δεν θα επαναπροσλάβουμε τις καθαρίστριες, λένε στο ΥΠΟΙΚ - Media

Την άρνησή του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου.

 
Την άρνησή του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου.
 
¨Όπως αναφέρουν:
 
«Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
 
»Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης».
 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διέτασε την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο έχει οριστεί για τις 10 Ιουνίου, και μέχρι τότε το υπουργείο υποχρεούται να επαναπροσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες.
 
Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, στάση που το υπουργείο προσπαθεί να στοιχειοθετήσει με τις παραπάνω διευκρινήσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50