search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:14
MENU CLOSE

ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών – Τρεις τραυματίες(Video)

12.06.2014 13:36
ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών - Τρεις τραυματίες(Video) - Media

Συμπλοκή των καθαριστριών με τα ΜΑΤ σημειώθηκε το μεσημέρι κάτω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

 
Συμπλοκή των καθαριστριών με τα ΜΑΤ σημειώθηκε το μεσημέρι κάτω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.
 
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου, που έκανε δεκτή την αίτηση της κυβέρνησης για αναστολή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που διέτασσε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών, οι καθαρίστριες κινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών όπου και έχουν κατασκηνώσει από τις 7 Μαΐου.
 
Στο ύψος της Ερμού εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τον χώρο στον οποίον βρίσκονται ανελλιπώς επί περισσότερο από ένα μήνα, διεκδικώντας να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο καθαρίστριες.

Τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, που καλύπτει καθημερινά τον αγώνα των καθαριστριών για τη Eurokinissi.


 

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γκίκα Χαρδούβελη
 
Στο μεταξύ, με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, συναντήθηκαν για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, Θανάσης Πετράκος, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Τριανραφύλλου και ο Δημητρης Γελάλης.  

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση.

Οι βουλευτές επίσης ζήτησαν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το υπουργείο και τον περιορισμό της βίας με τον υπουργό να δηλώνει αναρμόδιος για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν να παραμένουν στο υπουργείο Οικονομικών. Πλήθος κόσμου καταφτάνει για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του.

Βίντεο/ ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Πηγή βίντεο: Δρομογράφος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50