search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:20
MENU CLOSE

Σινεμά μπροστά, θεσμοί πίσω

12.06.2014 21:00
Σινεμά μπροστά, θεσμοί πίσω - Media

Δεν πάνε πολλές μέρες που γράφαμε για την άμεση ανάγκη να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, οι θεσμικές, στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

• Δεν πάνε πολλές μέρες που γράφαμε για την άμεση ανάγκη να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, οι θεσμικές, στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Να οριστεί δηλαδή από το υπουργείο νέο Δ.Σ. και να ανανεωθεί η θητεία του γενικού διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη. Και να που ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού έκανε το… θαύμα του, κι όχι με την καλή έννοια. Αφήνοντας τα ηνία στον Κωνσταντίνο Τασούλα και την Άντζελα Γκερέκου, άφησε και το ΕΚΚ με μία νέα σύνθεση. Πρόεδρος ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης, αντιπρόεδρος ο παραγωγός κινηματογράφου Νίκος Σέκερης και μέλη ο σκηνοθέτης Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, η σύμβουλος επικοινωνίας – ΜΜΕ Ελπίδα Σκινδήλια, η ενδυματολόγος – σκηνογράφος Μπιάνκα Νικολαρεΐζη και ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος.

Η αλήθεια είναι ότι στο Δ.Σ., όσο και να ψάχνουμε, δεν βρίσκουμε νέο «αίμα» – ο Γιώργος Μαυροψαρίδης βέβαια «κόβει και ράβει» με το μοντάζ του τις ταινίες της νέας γενιάς σκηνοθετών. Αλλά να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Σέκερης ήταν από τους ανθρώπους που είχαν αντιπαλότητα και κόντρες με τους λεγόμενους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη. Το ίδιο και ο Γιάννης Γλέζος. Και να θυμίσουμε επίσης ότι Σέκερης και Γλέζος έχουν καταθέσει εξώδικο εις βάρος του πρώην προέδρου του ΕΚΚ Γιώργου Παπαλιού για οικονομικές πράξεις. Τι σημαίνουν όλα αυτά για το ΕΚΚ; Σε μια περίοδο που το ίδιο το ελληνικό σινεμά κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά, οι θεσμοί του, ή μάλλον οι άνθρωποι των θεσμών, το πάνε βήματα πίσω.

• Οι εθνικές κινηματογραφίες έχουν πάντοτε το ενδιαφέρον τους. Ο κινηματογράφος «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, πλ. Βικτωρίας) φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου, που ξεκινά την Πέμπτη και τελειώνει την Κυριακή. Η πρεμιέρα θα γίνει με την ταινία «Εμείς με τον παππού» (Α. Κουλιάμιν) και θα λήξει με το «Ιούδα» (Α. Μογκατίριοβ).

• Το ελληνικό κοινό, πάντως, το θέλει το υπερθέαμα και τη φαντασμαγορία. Απόδειξη ότι τον Σεπτέμβριο (20-28) στο ΟΑΚΑ θα ξανάρθει το Cirque de Soleil για τις παραστάσεις «Quidam». Αυτήν τη φορά θα πάνε και στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50