search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:11
MENU CLOSE

Τάρτα με φράουλες και λευκή σοκολάτα

23.06.2014 15:56
oldphotosstrawberry_tart_5001403538960.jpg

Και όμως, μπορείτε να φτιάξετε τάρτα με φύλλο κρούστας! Είναι πιο εύκολο από το να φτιάξετε ζύμη για τη ζύμη και διαφορετικό από τη βάση μπισκότου που συνήθως βάζουμε όταν τη φτιάχνουμε σπίτι.

Και όμως, μπορείτε να φτιάξετε τάρτα με φύλλο κρούστας! Είναι πιο εύκολο από το να φτιάξετε ζύμη για τη ζύμη και διαφορετικό από τη βάση μπισκότου που συνήθως βάζουμε όταν τη φτιάχνουμε σπίτι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΨΗΣΙΜΟ: 15 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
3 φύλλα κρούστας
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
400 γρ φράουλες
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1/4 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
4 κ.γ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
2 κ.σ. φιστίκα Αιγίνης, ψιλοτριμμένα

Κόβουμε τα φύλα στη μέση και στρώνουμε το πρώτο σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο και συνεχίζουμε τοποθετώντας τα φύλλα και βουτυρώνοντας τα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα αλλά έτσι ώστε να εξέχουν και λίγο γύρω γύρω.

Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι (για να μη φουσκώσει το φύλλο) και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.  Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο με το βάρος, τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την απλώνουμε στην τάρτα. Κόβουμε σε φέτες τις μισές φράουλες περίπου και στρώνουμε μια σειρά επάνω από τη σοκολάτα. Χτυπάμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και απλώνουμε το μείγμα επάνω από τις φράουλες. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και τις στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Πασπαλίζετε με φιστίκι και σερβίρετε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07