search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης – Σε κατ’ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια (Video)

25.06.2014 07:02
Ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης - Σε κατ\

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον των αρμόδιων ανακριτριών. Σε κατ' οίκον περιορισμό η Ζαρούλια, η οποία επικαλέστηκε το δικαίωμα στη σιωπή.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά από την απολογία τους ενώπιον των αρμόδιων ανακριτριών.

Στον Μπαρμπαρούση επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αρνήθηκε επί της ουσίας τις εναντίον του κατηγορίες, ενώ χρησιμοποίησε και ατάκες του τύπου «Τέλειωσα το γυμνάσιο με 10 και δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στα γράμματα» και «Ήρθα να πω στην κυρία Κλάπα πως είμαι καλό παιδί και να φύγω».

Για την Ελένη Ζαρούλια μετά από πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα αποφασίσθηκε ο κατ' οίκον περιορισμός της, ενώ κατ' εξαίρεση της επιτρέπεται να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο για την άσκηση των καθηκόντων της.

Επισημαίνεται ότι υπήρξε διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για την «τύχη» της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου. Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της, ενώ οι ανακρίτριες τον κατ' οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της.

Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει σε πέντε ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση, που πρέπει να υποβληθεί εντός τριημέρου, όπως ορίζει ο νόμος. Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο.

Από την πλευρά της η Ελένη Ζαρούλια στην απολογία της επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής όπως είχε κάνει ο Μιχάλης Αρβανίτης. Η Ζαρούλια κατέθεσε υπόμνημα και δεν δέχθηκε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των ανακριτριών.


 
Οι δύο βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος κατηγορούνταν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η γυναίκα του προφυλακισμένου επικεφαλής της Χρυσής Αυγής προσήλθε στην ανάκριση κρατώντας επιδεικτικά το περιοδικό Crash.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:06