search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Άκαρπη η συνάντηση Λοβέρδου- Πρυτάνεων

30.06.2014 13:11
Τι αλλάζει στα μαθήματα του Λυκείου - Media

Δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών στη συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών στη συνάντηση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν βρέθηκε η «χρυσή» τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους πρυτάνεις να διαφωνούν στην τροπολογία που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου, η οποία «απευλευθέρωσε» τις μετεγγραφές.
 
Μπορεί ο νυν υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, να βρέθηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων της περασμένης εβδομάδας, προτείνοντας νέα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για απορία, ανεργία  και χαμηλότερα εισοδήματα, ωστόσο η απελευθέρωση των μετεγγραφών δεν αλλάζει.
 
Πληροφορίες κάνουν λόγο για βασική διαφωνία των πρυτάνεων στην απελευθέρωση των μετεγγραφών και όχι στα κριτήρια που πρότεινε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Πηγές του υπουργείου Παιδείας, πάντως, σχολιάζουν στο «Ποντίκι» ότι: «μπορεί να μην υπήρξε κάποια συμφωνία, ωστόσο είναι πρόθεση του υπουργού να κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις που να ικανοποιούν τα αιτήματα των πρυτάνεων. Γι αυτό άλλωστε σήμερα ακουστήκαν όλες οι απόψεις από όσους συμμετείχαν στη συνάντηση. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα μείνει έτσι η τροπολογία που ψηφίστηκε για τις μετεγγραφές». 

«Κάναμε τη συζήτηση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στη Ρόδο την Πέμπτη. Αυτό το θέμα απασχόλησε πάρα πολύ. Το Μάιο, πριν κλείσει η Βουλή για τις ευρωεκλογές, ψηφίστηκε μια πολύ γενναιόδωρη διάταξη για τις μετεγγραφές, τρίτεκνων, πολύτεκνων, παιδιά οικογενειών στις οποίες υπάρχουν ασθένειες κλπ. Αυτή η διάταξη ήταν πολύ γενναιόδωρη, την ψηφίσαμε, ήταν  η πρόταση του τότε Υπουργού Παιδείας του κ. Αρβανιτόπουλου και αυτή τη διάταξη θα συμπληρώσουμε προσθέτοντας και τα οικονομικά, κοινωνικά κριτήρια για απορία, ανεργία, χαμηλότερα εισοδήματα», είχε δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Από την πλευρά του ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ανέφερε με ανάρτησή του στο facebook ότι οι μετεγγραφές παραβιάζουν την αξιοκρατία των εξετάσεων, καθώς φοιτητές με χαμηλότερη βαθμολογία στις εισαγωγικές, έρχονται σε Σχολές που απαιτούν υψηλότερη βαθμολογία. Ειμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ισχύει ο θεσμός. 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50