search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Πρεμιέρα σήμερα για τη «Λυσιστράτη» του Γκραουζίνις στο Άλσος Βεΐκου

10.07.2014 13:41
Πρεμιέρα σήμερα για τη «Λυσιστράτη» του Γκραουζίνις στο Άλσος Βεΐκου - Media

Στο Ανοιχτό Θέατρο 'Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι θα δοθεί σήμερα η πρεμιέρα της «Λυσιστράτης», σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις (στις 21.00). 

 
Στο Ανοιχτό Θέατρο 'Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι θα δοθεί σήμερα η πρεμιέρα της «Λυσιστράτης», σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις (στις 21.00).

Η Μαρία Καβογιάννη παρά το πρόσφατο ατύχημά της στην τελική πρόβα της αριστοφανικής κωμωδίας επανέρχεται δυναμικά και αρχίζει περιοδεία μαζί με τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβoυλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς.

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα και την πιο μεγαλοφυή σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας της παγκόσμιας δραματουργίας, η «Λυσιστράτη» διδάχτηκε το 411 π. Χ., όταν η Αθήνα μετρούσε ήδη είκοσι χρόνια πολέμου, αφού ο Πελοποννησιακός Πόλεμος είχε αρχίσει το 431 π. Χ.. Ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, έδωσε με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Ερωτικά τεχνάσματα, κωμικές παρεξηγήσεις και πληθωρική δράση συνθέτουν μια απολαυστική κωμωδία, όπου η γυναικεία εξυπνάδα αναδεικνύεται η κινητήρια δύναμη, που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση.

Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ (Κανονικό) , 15 ευρώ (Φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, ΑμεΑ, Σύλλογοι, ομαδικά), 12 ευρώ (Ανέργων).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52