search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Αποκάλυψη τώρα: Τα απόκρυφα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά»

19.07.2014 17:01
Αποκάλυψη τώρα: Τα απόκρυφα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» - Media

15 χρόνια πριν, στις 16 Ιουλίου του 1999, κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία που έμελε να είναι και η τελευταία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ…

15 χρόνια πριν, στις 16 Ιουλίου του 1999, κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία που έμελε να είναι και η τελευταία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Τα «Μάτια ερμητικά κλειστά» έμεινε στην ιστορία ως η ταινία με τα πιο χρονοβόρα γυρίσματα που έγιναν ποτέ (2 χρόνια και κάτι) αλλά και ως το κύκνειο άσμα της συνεργασίας και του γάμου του Τομ Κρουζ και της Νικόλ Κίντμαν. Η εμμονική τελειομανία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ , οι διαταραγμένες σχέσεις του διάσημου ζευγαριού και άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα αποκαλύπτονται στο βιβλίο της Amy Nicholson, "Tom Cruise: Anatomy of an Actor". H συγγραφέας, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

  1. Ο Κιούμπρικ είχε από την αρχή υπόψη του για τους κεντρικούς ρόλους ένα ζευγάρι ηθοποιών που να ήταν παντρεμένο στην πραγματικότητα. Μόνο που αρχικά δεν είχε υπόψη του τους Κρουζ – Κίντμαν, αλλά την Κιμ Μπέισινγκερ και τον Άλεκ Μπόλντγουιν.

  2. Όταν η Nicole Kidman και ο Tom Cruise έφτασαν στο Λονδίνο το φθινόπωρο του 1996 για να γυρίσουν την ταινία, αναμενόταν να μείνουν εκεί μέχρι την άνοιξη προκειμένου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Αντ 'αυτού, η παραγωγή της ταινίας διήρκησε μέχρι τον Ιανουάριο του 1998. Ο Kidman και η Cruise φέρεται να είχαν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις οποίες θα παρέμεναν για γυρίσματα όσο χρόνο χρειαζόταν ώσπου να τελειώσει ο σκηνοθέτης τη δουλειά του.

  3. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελειότητας του Κιούμπρικ, είναι ότι μία σκηνή κατά την οποία ο Τομ Κρουζ απλώς άνοιγε μία πόρτα, γυρίστηκε 95 φορές.

  4. Ο Κρουζ ήταν τόσο αγχωμένος προκειμένου να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στην ταινία, που έπαθε έλκος. Ο Κιούμπρικ δεν το έμαθε ποτέ.

  5. Ο σκηνοθέτης Todd Field, ο οποίος έπαιξε στην ταινία το ρόλο του πιανίστα, είπε για την Kidman και τον Cruise: «Ποτέ δεν έχω δει δυο ηθοποιούς τόσο πλήρως υποταγμένους σε έναν σκηνοθέτη».

  6. Ο Κιούμπρικ επέτρεπε μόνο στους άκρως απαραίτητους συνεργάτες του να είναι παρόντες στα γυρίσματα. Εξαίρεση αποτέλεσε ο σκηνοθέτης Paul Thomas Anderson, ο οποίος ήθελε να συζητήσει με τον Κρουζ για τον επόμενο ρόλο του, στην ταινία «Magnolia». «Ρώτησα τον Κιούμπρικ» εξομολογείται ο Anderson, «εργάζεστε πάντα με τόσους λίγους ανθρώπους;». «Με κοίταξε απαξιωτικά και με ρώτησε, “γιατί, εσείς πόσους ανθρώπους χρειάζεστε;”». «Ένιωσα σαν μ@λ@κ@ς του Χόλιγουντ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50