search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:09
MENU CLOSE

Νέα σφαγή στη Γάζα με τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ από τους Ισραηλινούς

24.07.2014 17:02
Νέα σφαγή στη Γάζα με τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ από τους Ισραηλινούς - Media

Δεκάδες Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν το κτήριο βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

 
Δεκάδες Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν το κτήριο βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι ενώ 200 τραυματίστηκαν.


 
 «Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι» ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.

O γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και εργαζόμενοι του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό του προκάλεσε ''αποτροπιασμό''.

«Θλίβονται» οι ΗΠΑ… 

Τη βαθιά θλίψη (sic) των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.«Είμαστε συντετριμμένοι και ανήσυχοι για αυτό το τραγικό επεισόδιο», είπε η Τζεν Ψάκι, από το Κάιρο, καλώντας τις μαχόμενες πλευρές σε εκεχειρία.

Ο ισραηλινός στρατός προσπάθησε να δικαιολογήσει τη σφαγή των αμάχων μέσω…twitter, λέγοντας ότι υπήρξε προειδοποίηση προς τον Ερυθρό Σταυρό για να εκκενωθεί η περιοχή αλλά η Χαμάς εμπόδισε τους άμαχους να φύγουν. Σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν ρουκέτες από το σχολείο και οι δυνάμεις του απάντησαν.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 700 και είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50