24/02/2019 02:03:41

Σοκολατένια τεμπελόπιτα με γιαούρτι

Σοκολατένια τεμπελόπιτα με γιαούρτι  - Media

Οι λεγόμενες πατσαβουρόπιτες, με χαρακτηριστικό τα σουρωμένα φύλλα, μπορούν να φτιαχτούν σε δεκάδες εκδοχές. Πάντα όμως, το πορτοκάλι επιβάλλεται, για να τους δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα.
 
Μερίδες: 6
Ψήσιμο: 30΄
 
Υλικά

1 πακέτο φρέσκο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγ. καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ. σ. μπέικιν παουντερ
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
200 γρ.  κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200  γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
 
Εκτέλεση :

Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κομμάτια σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι χτυπώντας με το μίξερ.       
 
Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς   για περίπου 30’.                    
 
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5’ . Αφού το γλυκό χλιαρύνει, περιχύνετε το χλιαρό σιρόπι. Σερβίρετε μετά από λίγη ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.