search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Ρένα Δούρου: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου»

15.09.2014 08:56
Ρένα Δούρου: «Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου» - Media

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δηλώνει ότι στοχοποιήθηκε από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Καταγγέλλει ότι δέχθηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής της γιατί, όπως λέει η ίδια, «πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες». 

Για την στοχοποίηση της κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα μίλησε η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία όπως είπε, δέχθηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής της.
 
«Απειλές κατά της ζωής μου, υβριστικά πανό σε γήπεδα, σεξιστικές ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδικά, και όχι μόνο, κέντρα συμφερόντων» δήλωσε ότι δέχτηκε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και πρόσθεσε ότι πως αυτό έγινε γιατί «πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες».
 
Στην συνέντευξη της η Ρένα Δούρου επανέλαβε την φράση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «οι εκλογές έπρεπε να γίνουν χθες», προσθέτοντας: «Κάθε μέρα που περνά τούτη η κυβέρνηση των τοποτηρητών του Μνημονίου καταστρέφει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της χώρας.
 
Στόχος της, όπως είπε, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ενός αναπτυξιακού προτύπου αν και τόνισε ότι «η ανάπτυξη δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν μπορεί να γίνει με εξαγγελίες όμοιες της κυβερνητικής παροχολογίας»
 
Η περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ακόμη πως η Περιφέρεια θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν πιο κοινωνική απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

«Χωρίς να ξεχνάμε τους ίδιους τους πόρους της Περιφέρειας. Η συνδυασμένη και ορθολογική χρήση τους, με έμφαση στους άξονες για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, με στόχο την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικά ομάδων καθώς και τη δημιουργία απασχόλησης, είναι πρώτη προτεραιότητά μας», σημείωσε η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Ρένα Δούρου το «μεγάλο πορτοφόλι» το έχει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κεντρική εξουσία και το χρησιμοποιεί για να ελέγξει την αιρετή αυτοδιοίκηση. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής συγκατάνευε στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Πλέον, σημείωσε η περιφερειάρχης Αττικής, η στάση αυτή είναι παρελθόν, και οι δήμοι και οι πολίτες θα βρουν στο πρόσωπο της νέας περιφερειακής αρχής συμπαραστάτη στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, με την κεντρική εξουσία απέναντί μας, ωστόσο χαμένη είναι μόνο η μάχη που δεν έχει δοθεί. Και η Περιφέρεια Αττικής θα δώσει κάθε μάχη εκεί που χρειάζεται, κατά των πολιτικών λιτότητας. 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50