search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:31
MENU CLOSE

Μπουτάρης: Έχουν κάνει την Αμφίπολη τούρκικο σίριαλ

16.09.2014 05:36
Μπουτάρης: Έχουν κάνει την Αμφίπολη τούρκικο σίριαλ - Media

Τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε την Δευτέρα ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που έχουν «μαζέψει» τα φώτα της δημοσιότητας οι ανασκαφές στην Αμφίπολη εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έριξε και την… «μπηχτή» του στον Αντώνη Σαμαρά…
 
«Όταν ο Ανδρόνικος έκανε τις σημαντικές ανακαλύψεις στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε έναν χρόνο να επισκεφτεί τη Βεργίνα. Εδώ ξαφνικά ανακαλύπτουμε ιστορίες», είπε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη. Αναρωτιόμαστε τι θα βρούμε κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το thestival.gr.
 
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως δεν σταμάτησε εκεί, συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων. «Μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός έδωσε τα πολλά κονδύλια κι έγιναν ανασκαφές. Να έχουμε σοβαρότητα. Είναι ντροπή σε μια χώρα που βρίθει τέτοιων ευρημάτων να περνάμε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης. 

Ξεκινάει η δημιουργία μουσείου για το Ολοκαύτωμα

Τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου .
 
Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, το συγκεκριμένο μουσείο σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό κέντρο για το ναζισμό, δεν θα είναι «αφιερωμένο στον αφανισμό των 55.000 συμπολιτών μας, αλλά θα είναι ένα σύμβολο στην πόλη κατά του Ολοκληρωτισμού».
 
Το προσεχές διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη για το Μουσείο, το οποίο θα γίνει στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και το κτιριακό σύμπλεγμα θα επεκταθεί σε περίπου 7.000 τετραγωνικά μέτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:31