search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Μεγάλο προβάδισμα 6 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» νέα δημοσκόπηση

17.09.2014 18:36
Μεγάλο προβάδισμα 6 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» νέα δημοσκόπηση - Media

Μεγάλο προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Μεγάλο προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 18%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η Χρυσή Αυγή να παραμένει τρίτο κόμμα, με ποσοστό 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με 1%.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 21%, ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα μικρότερα κόμματα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 54% των πολιτών κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Πάντως, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Οριακό προβάδισμα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα καταγράφεται στο μέτωπο της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, καθώς το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά θετική ή πολύ θετική γνώμη δηλώνει πως έχει το 20% των ερωτηθέντων.

Ο πλέον αντιδημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με 64% πολύ αρνητική και 21% αρνητική άποψη για το πρόσωπό του, ενώ δεύτερος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (46% και 30% αντίστοιχα).

Αρνητική φαίνεται πως είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Αναλυτικά, για τον πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50