06/12/2019 13:28:53

Κατασχέθηκαν 85 κιλά ακατάλληλο κρέας από κατάστημα στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν 85 κιλά ακατάλληλο κρέας από κατάστημα στον Πειραιά - Media


Στην κατάσχεση νωπών και κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος, συνολικού βάρους 85 κιλών προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα παρασκευάσματα κρέατος (ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κοντοσούβλι, μπούτια και παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα) και αρνίσιες συκωταριές, που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης καταλληλότητας επί της συσκευασίας, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δε διέθετε την απαιτούμενη άδεια παρασκευαστηρίου - εργαστηρίου.

Η συνταχθείσα κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.