search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Εξαγορά «μαμούθ» αξίας 3 δισ. ευρώ των οικιακών συσκευών της Siemens από τη Βosch

23.09.2014 16:17
Εξαγορά «μαμούθ» αξίας 3 δισ. ευρώ των οικιακών συσκευών της Siemens από τη Βosch - Media

Bosch και Siemens κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά από την Bosch του 50% των μετοχών που κατέχει η Siemens στην Bosch Siemens Οικιακές Συσκευές. Η τιμή αγοράς ανέρχεται στα 3 δις ευρώ.

 
Bosch και Siemens κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά από την Bosch του 50% των μετοχών που κατέχει η Siemens στην Bosch Siemens Οικιακές Συσκευές. Η εξαγορά εγκρίθηκε τόσο από το διοικητικό όσο και από το εποπτικό συμβούλιο και των δύο εταιριών. Η τιμή αγοράς ανέρχεται στα 3 δις ευρώ.
 
 Η συναλλαγή η οποία απαιτεί την έγκριση εποπτικών αρχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του 2015. Η BSH θα γίνει συνεπώς 100% θυγατρική του ομίλου Bosch.
 
 «H BSH είναι μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια. Από άποψη στρατηγικής και φυσικά από τεχνολογική σκοπιά είναι ιδανική περίπτωση για τον όμιλο της Bosch» τόνισε ο Dr. Volkman Denner, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH.
 
Το 1967 , Bosch και Siemens συνδύασαν τις δραστηριότητές τους στο χώρο των οικιακών συσκευών δημιουργώντας μια κοινοπραξία την BSH. Από τότε η BSH έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη οικιακών συσκευών και διεθνής πρωταγωνιστής σε αυτόν τον τομέα με κέρδη 10,5 δις το 2013
και περίπου 50,000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της BSH περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα οικιακών συσκευών – από φούρνους ,εστίες και απορροφητήρες μέχρι πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στεγνωτήρια, καταψύκτες και μικρές οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες , καφετιέρες , βραστήρες νερού ,σίδερα και πιστολάκια μαλλιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50