search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:59
MENU CLOSE

Οι Νύχτες Πρεμιέρας πάνε… Τεχνόπολη

26.09.2014 14:45
Οι Νύχτες Πρεμιέρας πάνε… Τεχνόπολη - Media

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, που φέτος κλείνουν 20 χρόνια, γιορτάζουν απόψε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνοντας μια μεγάλη πρωτότυπη γιορτή, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, που φέτος κλείνουν 20 χρόνια, γιορτάζουν απόψε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνοντας μια μεγάλη πρωτότυπη γιορτή, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Ο τίτλος των δράσεων είναι «Frame, light, motion» (Κάδρο, φως, κίνηση), βασικά στοιχεία του κινηματογράφου και μότο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Η ιδέα της εκδήλωσης είναι να φιλοξενηθεί ένα χάπενινγκ- ιστορική αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο -από την εποχή των σπηλαίων ως τις ημέρες μας- ο άνθρωπος αναζητούσε και δημιουργούσε Τέχνη.
 
Το κοινό μεταξύ άλλων θα έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε διαδραστικές εκθέσεις, μουσικές περφόμανς ενώ τη βραδιά θα κλείσει ένα πάρτι με DJ set από τον ντράμερ των Pulp, Νικ Μπάνκς.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα Innovathens, θα υπάρχουν 24 τηλεοράσεις, οι οποίες θα μεταδίδουν ταυτόχρονα 24 μοντάζ από περίπου 1.000 τρέιλερ ταινιών χωρίς ήχο αλλά με ενιαία τη μουσική του Felizol.
 
Στο τεράστιο χώρο του Μηχανουργείου Δ12 θα προβάλλεται άλλη μια σπάνια ταινία, το «Μοντέλο» του Κώστα Σφήκα. Η προβολή της ταινίας θα συνδυαστεί με μία ιδιάζουσα εγκατάσταση: ένα κινούμενο δωμάτιο και μία μουσικός (Mr. Girl), θα μεταφέρουν τον θεατή σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό σκηνικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, που ξεκινάνε στις 18.00. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58