03/06/2020 20:33:35

Συνέλαβαν Ιρανή επειδή ήθελε να δει…αγώνα βόλεϊ

Συνέλαβαν Ιρανή επειδή ήθελε να δει…αγώνα βόλεϊ  

 - Media
Απεργία πείνας ξεκίνησε μια 25χρονη Ιρανοβρετανή, που συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή θέλησε να παρακολουθήσει έναν αγώνα βόλεϊ ανδρών, αφού παραμένει σε κράτηση επί 100 ημέρες, όπως δήλωσε η μητέρα της.

Η Γκοντσέχ Γαναμί, 25 ετών, συνελήφθη στις 20 Ιουνίου καθώς συμμετείχε σε μια κινητοποίηση γυναικών οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη και συνελήφθη εκ νέου λίγες μέρες αργότερα.

Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε χθες Κυριακή στη σελίδα της στο Facebook (Free Goncheh Ghanami) η μητέρα της Σούζαν Μοσταγιάν δήλωσε ότι η Γκοντσέχ αποφάσισε την Τετάρτη να σταματήσει να δέχεται τροφή.

Στο μήνυμά της στο Facebook η Μοσταγιάν επισημαίνει ότι οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να πείσουν την κόρη της να αλλάξει δικηγόρο και να δηλώσει ένοχη για νέες κατηγορίες.

Ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας του Ιράν στρατηγός Εσμαΐλ Αχμαντί Μογαντάμ είχε εξηγήσει τον Ιούνιο ότι η αστυνομία δεν μπορεί «να επιτρέψει την παρουσία γυναικών στα στάδια», διότι «η συνύπαρξη των δύο φύλων στα στάδια δεν εξυπηρετεί ακόμη το γενικό συμφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.