search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα στο γραφείο του Μητσοτάκη (Video + Photos)

10.10.2014 09:24
Σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα στο γραφείο του Μητσοτάκη (Video + Photos) - Media

Παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκης στο Παγκράτι, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκης στο Παγκράτι, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκλεισε ραντεβού μαζί τους για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στις 7 το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  
 

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, καταγγέλλοντας πως είναι «όμηροι» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιας και δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.
 
«Ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό των απολύσεων. Η ομηρία τόσο των διαθέσιμων εκπαιδευτικών όσο και των σχολικών φυλάκων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και την περασμένη βδομάδα οι προσπάθειές μας δεν ευδοκίμησαν. Κάναμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου ωστόσο εκείνος απουσίαζε και δεν μας δέχτηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο εκπρόσωπος των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, Νίκος Κικάκης.

Ακούστε την δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη:

 
Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 1625 άτομα έχουν ενταχθεί, όπως λένε οι καθηγητές, σε καθεστώς κινητικότητας οι 1000. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
 
Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες, 526 από αυτούς έχουν ενταχθεί σε καθεστώς κινητικότητας και έχουν απορροφηθεί κυρίως σε νοσοκομεία ως τραυματιοφορείς. Οι εναπομείναντες 1440 έχουν απολυθεί.


 
«Κάποιοι  από εμάς έχουμε προσφύγει και δικαιωθεί από τα δικαστήρια. Οι κυβερνώντες κοιτάνε απλά τα νούμερα χωρίς  κανένα δημοσιονομικό όφελος. Προσπαθεί να μας σπάσει τον τσαμπουκά ο Μητσοτάκης. Η αστυνομία μας ζητάει να φύγουμε. Οι υπάλληλοι του υπουργού των απολύσεων έχουν κλειδωθεί στο γραφείο τους και δεν απαντάνε στο αίτημά μας. Θέλουμε άμεσα ραντεβού με κοινή αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών. Θέλουμε να μας ακούσουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», η σχολική φύλακας, Σταματία Τσουμέα. 

Ακούστε την δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΥΠΕΚΑ, Αγγελική Κάραλη:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34