search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Ο Λεωνίδας Καβάκος συναντά την Yuga Wang

14.10.2014 14:29
Ο Λεωνίδας Καβάκος συναντά την Yuga Wang  - Media

Η πολυαναμενόμενη συναυλία μουσικής δωματίου με τους σπουδαίους Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί και την Yuga Wang στο πιάνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πολυαναμενόμενη συναυλία μουσικής δωματίου με τους σπουδαίους Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί και την Yuga Wang στο πιάνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Προσκεκλημένος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει τις Σονάτες για βιολί και πιάνο του Μπραμς σε σύμπραξη με τη διάσημη πιανίστα Yuja Wang (Γιούτζα Ουάνγκ). 
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των ηχογραφήσεων με τις Σονάτες του Μπετόβεν και με το Κοντσέρτο του Μπραμς, καθώς και των συναυλιών που ακολούθησαν στις σπουδαιότερες αίθουσες του κόσμου, ο Λεωνίδας Καβάκος ηχογράφησε τον τρίτο κατά σειρά δίσκο με την Decca Classics με έργα για βιολί και πιάνο του Γιοχάννες Μπραμς, μεταξύ των οποίων τις τρεις θρυλικές Σονάτες του συνθέτη.
 
Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη παρουσιάζοντας τις Σονάτες του Μπραμς, ενώ η συναυλία τους στην Αθήνα θα είναι η εναρκτήρια μιας δεύτερης μεγάλης περιοδείας με συναυλίες στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε μεγάλες πόλεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Λεωνίδας Καβάκος τιμήθηκε με το «Gramophone Artist of the Year 2014», βραβείο που απονέμεται μετά από διεθνή ψηφοφορία του κοινού.
 
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), 20.30, 20 – 60 ευρώ, 210-7282333. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50