search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Έντονες αντιδράσεις στην Metropolitan Opera πυροδότησε όπερα για το θάνατο του Klinghoffer

21.10.2014 11:10
Νέα Υόρκη: Έντονες αντιδράσεις στην Metropolitan Opera πυροδότησε όπερα για το θάνατο του Klinghoffer - Media

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η πρεμιέρα της όπερας του John Adams με τίτλο «The Death of Klinghoffer», χθες το βράδυ στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

 
Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η πρεμιέρα της όπερας του John Adams με τίτλο «The Death of Klinghoffer», χθες το βράδυ στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
 
Δεκάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ο αμφιλεγόμενος πρώην δήμαρχος της πόλης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, απαίτησαν με διαδηλώσεις να μην ανέβει η συγκεκριμένη όπερα, φωνάζοντας «Ντροπή» και «Η τρομοκρατία δεν είναι τέχνη».

Η πρεμιέρα έγινε κανονικά και την ώρα που η όπερα έριχνε αυλαία και ο δημιουργός της John Adams ανέβηκε στη σκηνή, ένας άντρας φώναξε: «Η δολοφονία του Klinghoffer δεν θα ξεχαστεί ποτέ». Το φώναξε πολλές φορές μέχρι η ασφάλεια να τον οδηγήσει εκτός της αίθουσας.

Η συγκεκριμένη όπερα, που από αρκετούς κριτικούς χαρακτηρίστηκε αριστούργημα, έχει ξεσηκώσει διαμάχες και πάθη, αφού αναφέρεται στον φόνο του Leon Klinghoffer, ενός Αμερικανού Εβραίου σε καροτσάκι που δολοφονήθηκε από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου της Παλαιστίνης το 1985 κατά τη διάρκεια πειρατείας στο κρουαζιερόπλοιο Achille Lauro.
 
Η όπερα γράφτηκε το 1991 και ανέβηκε στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σε μια περίοδο που οι Εβραίοι  ανησυχούν εξαιτίας ενός έντονου αντισημιτικού κύματος στην Ευρώπη.
 
Ο Τζουλιάνι μίλησε για διαστροφή της πραγματικής ιστορίας, ο νέος δήμαρχος όμως, Ντι Μπάζιο, δήλωσε ότι η Μητροπολιτική Όπερα έχει κάθε δικαίωμα να ανεβάσει τη συγκεκριμένη όπερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:16