17/11/2019 13:44:06
24.10.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Βραδιά-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής

Βραδιά-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής - Media
 
Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του  Δημήτρη Μητρόπουλου, με συνδυασμό  ήχου, λόγου και εικόνας φιλοξενείται την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου (ώρα 19:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τίτλο «Δημήτρης Μητρόπουλος: ο Καλλιτέχνης, ο Άνθρωπος». 
 
Συμμετέχουν  ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις του Δημήτρη Μητρόπουλου και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη.
 
Θα παρουσιαστούν οι «Τέσσερις Κυθηραϊκοί χοροί» για σόλο πιάνο, δύο από τις δέκα «Inventions» του Μητρόπουλου για φωνή και πιάνο σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και οι συνθέσεις για φωνή και πιάνο «Ελπίδες χαμένες» (σε στίχους αγνώστου ποιητή) και «Η καρδιά της μάνας» (σε ποίηση Ζαν Ρισεπέν και στιχουργική απόδοση στα ελληνικά του Αγγέλου Βλάχου). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Διονύσης Μαλλούχος, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αιμιλία Βλαχογιάννη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.