search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:21
MENU CLOSE

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα αναμένει εποπτεία μετά το μνημόνιο

05.11.2014 18:16
Χαρδούβελης: Η Ελλάδα αναμένει εποπτεία μετά το μνημόνιο - Media

Η κυβέρνηση της Ελλάδας αναμένει ότι θα υπάρξει μια περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την τρόικα διάρκειας έως ενός έτους, αφότου βγει από το μνημόνιο περί τα τέλη του χρόνου, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 
Η κυβέρνηση της Ελλάδας αναμένει ότι θα υπάρξει μια περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την τρόικα διάρκειας έως ενός έτους, αφότου βγει από το μνημόνιο περί τα τέλη του χρόνου, χωρίς τη σημερινή «μικροδιαχείριση» από μέρους των πιστωτών της χώρας, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 
Οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης για τον τερματισμό του μνημονίου πριν από την τυπική λήξη του προκάλεσαν σκεπτικισμό στις Βρυξέλλες και αναστάτωση στις αγορές, οι οποίες αντέδρασαν αρνητικά, με τα επιτόκια των ελληνικών δεκαετών κρατικών ομολόγων να ανεβαίνουν σε ένα επίπεδο υψηλότερο από το 8%.
 
Σύμφωνα βέβαια με τον Γκ. Χαρδούβελη, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν μεταβάλλεται καθώς η ίδια διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός μηχανισμού ασφαλείας υπό τη μορφή μιας γραμμής πιστώσεων, την οποία θα μπορεί να αξιοποιεί τη μεταβατική περίοδο, θα διαρκέσει από έξι έως δώδεκα μήνες και θα συμπεριλαμβάνει πολύ πιο ελαφριά επιτήρηση από ό,τι στο παρελθόν, όπως προέβλεψε.
 
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί, αλλά ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και θα υπάρχει ένα μέσο απορρόφησης των οικονομικών σοκ σε περίπτωση που συμβεί κάτι αρνητικό, το οποίο θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε» ανέφερε ο Γκ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ άφησε με δηλώσεις του (που στη συνέχεια διέψευσε) ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:20