search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Ο Χριστός ήταν αφοσιωμένος οικογενειάρχης σύμφωνα με αρχαία χειρόγραφα

11.11.2014 10:42
Ο Χριστός ήταν αφοσιωμένος οικογενειάρχης σύμφωνα με αρχαία χειρόγραφα - Media

Ο Χριστός ήταν ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης, με δύο παιδιά και παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, αναφέρει ένα νέο ιστορικό βιβλίο που ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε αρχαία χειρόγραφα.

Ο Χριστός ήταν ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης με δύο παιδιά και παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, αναφέρει ένα νέο ιστορικό βιβλίο που ισχυρίζεται ότι βασίζεται σε αρχαία χειρόγραφα.
 
Σύμφωνα με το 1500 ετών χειρόγραφο, υπάρχει μία άγνωστη ιστορία στη ζωή του Χριστού, 13 χρόνια πριν από τη σταύρωση. Η αποκάλυψη έγινε από τον  Barrie Wilson, καθηγητή θρησκευτικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο York του Τορόντο και τον Simcha Jacobovici, Ισραηλινό-Καναδό ιστορικό, συγγραφέα και κινηματογραφιστή.
 
Μία από τις ιστορίες που ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει το βιβλίο είναι ότι η Μαρία Μαγδαληνή είναι το ίδιο πρόσωπο με την Παρθένο Μαρία. Οι συγγραφείς του βιβλίου The Lost Gospel, ισχυρίζονται ότι στο χειρόγραφο παρατίθενται και τα ονόματα των παιδιών του Χριστού με τη Μαρία Μαγδαληνή και εξιστορεί και μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον της Μαρίας Μαγδαληνής και των παιδιών της.
  
Το χειρόγραφο είναι γνωστό ως “The Ecclesiastical History of Zacharias Rhetor (of Mytilene)” βρισκόταν ανάμεσα στα βιβλία του Βρετανικού Μουσείου για περισσότερα από 170 χρόνια πριν μεταφερθεί στη Βρετανική βιβλιοθήκη πριν από 20 χρόνια.
 
Το βιβλίο περιλαμβάνει στοιχεία από το αρχαίο κείμενο, το οποίο μεταφράστηκε από τα Αραμαϊκά, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και λεπτομέρειες από το χειρόγραφο αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που οργανώνει η Βρετανική Βιβλιοθήκη την Τετάρτη.
 
Το βιβλίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλοί μελετητές της θρησκείας δεν είναι ενθουσιασμένοι από την επερχόμενη κυκλοφορία και κατηγορούν τους συγγραφείς ότι βρήκαν απλά ένα τρόπο για να βγάλουν χρήματα. Υποστηρίζουν επίσης ότι το βιβλίο δεν αποτελεί αποκάλυψη καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 300 βιβλία και άρθρα που είναι αφιερωμένα στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Μάλιστα ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την υποτιθέμενη αποκάλυψη, έχει κατηγορηθεί από καθηγητές πανεπιστημίων ότι στηρίζεται σε ιστορίες του πρώιμου Χριστιανισμού και είχε δικαστικές διαμάχες με την κατηγορία ότι δημοσίευε αμφιλεγόμενες επιστημονικές θεωρίες, μάλιστα το Discovery Channel έχει κατατάξει ένα από τα ντοκιμαντέρ του στις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες όλων των εποχών.
 
Πηγή: rt.com
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50