12/11/2019 07:16:00

Ντόροθι Κινγκ: Γελοίοι οι ισχυρισμοί των Σκοπίων για τη Μακεδονία (Video)

Ντόροθι Κινγκ: Γελοίοι οι ισχυρισμοί των Σκοπίων για τη Μακεδονία (Video) - Media
 
«Τα Σκόπια έχουν την δική τους ενδιαφέρουσα ιστορία. Είναι περίεργο να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας» είπε η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε ολόκληρες περιοχές δεν σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές θα λέγονται Μακεδονία».
 
«Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Τουρκία, αλλά καμιά από αυτές τις χώρες δεν αυτοαποκαλούνται Μακεδονία». Ο τάφος της Αμφίπολης δεν αλλάζει τίποτα, όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα» τόνισε η Ντόροθι Κινγκ μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
 
«Όταν κάποιος χρησιμοποιεί γελοίους ισχυρισμούς, ως κομμάτι της εθνικής του προπαγάνδας δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις πολλά για να τον αντιμετωπίσεις. Διότι οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται στην αλήθεια, αλλά στην φαντασία» υποστήριξε η αρχαιολόγος.


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.