25/05/2020 11:23:59

Ο μαγικός κόσμος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην ενημέρωσηαπό τον ΟΤΕ και την COSMOTE

Ο μαγικός κόσμος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην ενημέρωσηαπό τον ΟΤΕ και την COSMOTE - Media
 
Περισσότεροι από 1500 γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην τριήμερη ενημέρωσηστο ΤheMallAthens,που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΤΕ και την COSMOTE,μεγάλων χορηγών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικήςγια Παιδιά Δημοτικού.
 
Οι ρομποτικές κατασκευέςπου παρουσιάστηκαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παιδιών που βρέθηκαν εκεί. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το λογισμικό και τα βασικά βήματα σχεδιασμού, αλλά και να αναπτύξουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτώνρομποτικές κατασκευές.
 
Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Η δική μου πόλη», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτωνκαι διοργανώνεται από τονΜη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WROHellasμε την βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ),βασίζεταιστη νέα εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics). Μέσω της χορηγίας αυτής, oΟΤΕ και η COSMOTEσυμβάλλουν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών από νεαρή ηλικία και στην εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες.
Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.wrohellas.gr, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.