16/01/2019 05:04:59

Παρουσία Μπαλτάκου η απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού με Energa και Hellas Power

Παρουσία Μπαλτάκου η απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού με Energa και Hellas Power  - Media

Την επιστολή που φανερώνει την παρουσία του Τ. Μπαλτάκου στην απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού με το δημόσιο για το σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, κάτι που ίδιος είχε προαναγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Σε αυτή περιγράφεται συνάντηση του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου και του Αρ. Φλώρου, ιδιοκτήτης της Energa στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός για το σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας, η οποία πραγματοποιήθηκε «κατόπιν παρακλήσεως» του πρώην γ.γ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ο Αρ. Φλώρος ζήτησε εξωδικαστικό συμβιβασμό και όταν ο Γ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε, «εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν, και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται, επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση».

Ισχυρίζεται μάλιστα πως ο Αρ. Φλώρος δηλώνει ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην «καταστροφή», όπως ο ίδιος θεωρεί της ζωής του, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και εμένα και μάλιστα ως πρώτον στη σειρά, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη».  
Σημειώνεται, ότι ο κ. Αντωνόπουλος δέχτηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του στις 3 Νοεμβρίου κάτι το οποίο σημειώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ του ΛΑΓΗΕ. 

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Θανάση Πετράκου και Παναγιώτη Λαφαζάνη να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του σύμφωνα με την οποία ο Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.