search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Δίμηνη παράταση του προγράμματος αποφάσισε το Eurogroup

08.12.2014 18:08
Δίμηνη παράταση του προγράμματος αποφάσισε το Eurogroup - Media

Το Eurogroup έκανε δεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνηση για δίμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

 
Το Eurogroup έκανε δεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνηση για δίμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.
 
H παράταση του μνημονίου θεωρήθηκε απαραίτητη από τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγησή από την τρόικα.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ «η τρέχουσα αξιολόγηση δεν μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους και σε αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί να συνεχιστεί το 2015». 

Παράλληλα, διεξάγεται η διαπραγμάτευση για την προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) και τους όρους «ενισχυμένης» εποπτείας που θα την διέπουν.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς αναμένονται από αύριο στην Αθήνα.

Χαρδούβελης: Είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει απεμπλοκή

Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
«Είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο (ως το τέλος Φεβρουαρίου), για να κλείσει η αξιολόγηση. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο απαντητικό mail που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα την περασμένη Παρασκευή, δεσμεύτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης για αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ολική επαναφορά της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα, αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και πολυτελή είδη και περικοπές δαπανών στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:37