search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:06
MENU CLOSE

Νέο διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο του μαστού

10.12.2014 10:22
Νέο διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο του μαστού - Media

Ένα διαφορετικό τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αναπτύσσουν επιστήμονες στη Βρετανία.

Επιστήμονες στη Βρετανία αναπτύσσουν ένα διαφορετικό τεστ έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, το οποίο βασίζεται στην ανίχνευση ψευδαργύρου στο αίμα.
 
Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τη δρα Φιόνα Λάρνερ, στην έρευνα τους, υποστηρίζουν πως οι αλλαγές στην ισοτοπική σύνθεση του ψευδαργύρου, ο οποίος μπορεί να εντοπιστεί στον ιστό του μαστού, αποτελούν έναν μετρήσιμο βιοδείκτη, που προειδοποιεί έγκαιρα για την εμφάνιση καρκίνου.
 
Οι επιστήμονες έκαναν μια μικρή πιλοτική δοκιμή σε 10 γυναίκες, εκ των οποίων οι πέντε είχαν καρκίνο του μαστού και οι υπόλοιπες ήταν υγιείς. Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος και ιστού του μαστού από όλες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν ο καρκίνος κάνει την εμφάνισή του, αλλάζει ο τρόπος, με τον οποίο τα κύτταρα του ασθενούς επεξεργάζονται τον ψευδάργυρο.

Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πιθανώς ανάλογες αλλαγές λόγω του καρκίνου συμβαίνουν και στο μέταλλο του χαλκού, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιηθούν για ένα μελλοντικό μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ.

Οι ερευνητές επίσης ελπίζουν ότι η νέα κατανόηση της συμπεριφοράς των καρκινικών κυττάρων και ιδίως του ρόλου των πρωτεϊνών που περιέχουν θείο, όσον αφορά στην επεξεργασία του ψευδαργύρου, μπορεί πιθανώς να βοηθήσει και στην ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών θεραπειών.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα έρευνα για τις αλλαγές που πιθανώς προκαλούνται από άλλους καρκίνους σε διάφορα μέταλλα του οργανισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05