search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Στην “ΟΛΑ” παραπέμπει η επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία

12.12.2014 11:46
Στην \"ΟΛΑ\" παραπέμπει η επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία - Media

Τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες τα ξημερώματα για να χτυπήσουν την πρεσβεία του Ισραήλ, είχαν χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013.

  
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βαλλιστικό έλεγχο, προέκυψε ότι οι δράστες που χτύπησαν την πρεσβεία είχαν ξαναχρησιμοποιήσει τα ίδια όπλα στην επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013. Την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.


 
Θυμίζουμε ότι την ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.
 
Η επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013.

Κικίλιας: «Ασφαλής χώρα παραμένει η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ δεν θα διαταραχθούν» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στην οποία και έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, από την πλευρά της  με αφορμή την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, δήλωσε:
 
«Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα. Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη πράξη η επίθεση

Την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του

ΥΠΕΞ: Δεν θα πληγεί η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ
 
Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα.
 
«Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ, η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού.
 
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», καταλήγει.
 
Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπαίνουν οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας αλλά και των γύρω κτιρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50