search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Ποιο είναι το θρυλικό και σπάνιο μέταλλο της Ατλαντίδας που βρέθηκε σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο (Photos)

10.01.2015 13:35
Ποιο είναι το θρυλικό και σπάνιο μέταλλο της Ατλαντίδας που βρέθηκε σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο (Photos) - Media

39 ράβδους του θρυλικού μετάλλου της Ατλαντίδας ανακάλυψαν οι ερευνητές σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο, κοντά στις ακτές της Σικελίας.

 
39 ράβδους του θρυλικού μετάλλου της Ατλαντίδας ανακάλυψαν οι ερευνητές σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο, κοντά στις ακτές της Σικελίας.

Ο λόγος για το σπάνιο χυτό ορείχαλκο, ο οποίος σύμφωνα με περιγραφές του φιλοσόφου Πλάτωνα προέρχεται από την μυθική πόλη της Ατλαντίδας. Η σημασιολογία της λέξης προκύπτει από το πρώτο συνθετικό, όρος (βουνό) και το δεύτερο, χαλκός. Δηλαδή, ο χαλκός του βουνού.

«Τίποτα παρόμοιο δεν έχει ποτέ βρεθεί» ανέφερε στο Discovery News ο υπεύθυνος του τμήματος θαλάσσιων ερευνών στη Σικελία, Σεμπαστιάνο Τούσα, τονίζοντας την σημαντικότητα της ανακάλυψης αυτής.

Οι τρεις εξωτερικοί τοίχοι του ναού του Ποσειδώνα και της Κλειτούς στην Ατλαντίδα ήταν επενδυμένοι με τρία μέταλλα. Ο ένας ήταν με μπρούτζο, ο άλλος με κασσίτερο και ο τρίτος «έλαμπε με το κόκκινο φως του ορειχάλκου», σύμφωνα με τις περιγραφές του Πλάτωνα. Επιπλέον, στο εσωτερικό του ναού βρισκόταν μια ορειχάλκινη κολώνα, πάνω στην οποία είχαν χαραχτεί οι νόμοι του Ποσειδώνα και τα αρχεία των βασιλιάδων υιών του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50