search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:49
MENU CLOSE

BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει πολιτικούς σεισμούς στην ΕΕ

20.01.2015 16:34
BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει πολιτικούς σεισμούς στην ΕΕ - Media

Πολιτικούς σεισμούς σε ολόκληρη την ΕΕ, μπορούν να επιφέρουν οι εκλογές στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του EIU για το BBC, η οποία χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικο ακροαριστερό κόμμα» που «θέλει να διαγράψει το χρέος».

Πολιτικούς σεισμούς σε ολόκληρη την ΕΕ, μπορούν να επιφέρουν οι εκλογές στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του EIU για το BBC, η οποία χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικο ακροαριστερό κόμμα» που «θέλει να διαγράψει το χρέος».

«Λαϊκίστικα κόμματα μπορεί και να αναδειχθούν κυβερνήσεις σε μια σειρά χώρες, ενώ άλλοτε δημοφιλή παραδοσιακά κόμματα αναγκάζονται να συνάψουν εξωφρενικές συμμαχίες.» λέει η έρευνα.

«Η «κρίση της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, είναι το χάσμα μεταξύ των ελίτ και των ψηφοφόρων. Υπάρχει ένα κενό στον πυρήνα των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπου θα έπρεπε να βρίσκονταν μεγάλες ιδέες» συμπληρώνει.

«Η πιο άμεση πρόκληση και ένα «τέστ» για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η άνοδος του λαϊκισμού, είναι η Ελλάδα», λέει το BBC, ενώ συμπληρώνει «Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο ακροαριστερός λαϊκίστικος ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να προκύψει το πιο δυνατό κόμμα. Αν τα καταφέρει και σχηματίσει κυβέρνηση, θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δράσει σαν καταλύτης και για άλλες χώρες».

«Η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί αποσταθεροποιητική, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Θα πυροδοτήσει κρίση στη σχέση Ελλάδας και δανειστών, καθώς η διαγραφή του χρέους είναι βασική του δέσμευση» λέει η Economist Intelligence Unit.

Σύμφωνα με το άρθρο, άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εκλογές που θα μπορούσαν να προκύψουν ανάλογα αποτελέσματα, είναι η Δανία, η Φινλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Γερμανία και η Ιρλανδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50