search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Ο Θεοδωράκης δηλώνει έτοιμος ως χρήσιμος μεσολαβητής…

21.01.2015 14:37
Ο Θεοδωράκης δηλώνει έτοιμος ως  χρήσιμος μεσολαβητής… - Media

Με την βεβαιότητα ότι το «Ποτάμι» θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη τύπου.

 
Με την βεβαιότητα ότι το «Ποτάμι» θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Ο “kingmaker”  όπως τόνισε η υπεύθυνη τύπου Οντίν Λιναρδάτου, ότι τον αποκαλούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, παρά το εναλλακτικό της παρουσίασης, με τον ίδιο όρθιο με ένα μικρόφωνο στα χέρια και τους δημοσιογράφους να σημειώνουν στο γόνατο, εμφανίστηκε υπεραναλυτικός στις απαντήσεις του, με ένα κρυμμένο άγχος αν έχει καλύψει τα όσα επιθυμεί να πει.

Ο βασικός στόχος της παρουσίασης στη διακαναλική ήταν το τηλεοπτικό κοινό και ο επικεφαλής του «Ποταμιού» με την γνωστή του άνεση επιχειρηματολόγησε επι μακρόν για τη συστηματική προετοιμασία που γίνεται στο κόμμα του, παρότι 10 μηνών, ώστε να υπάρξουν θέσεις για όλα τα ζητήματα και για το πλαίσιο που θα θέσει σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης και σημεία απόκλισης αλλά βασικό στοιχείο της όποιας συμφωνίας συνεργασίας θα είναι η αταλάντευτη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Το Ποτάμι δεν θα είναι σε μία κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές, ούτε σε κυβέρνηση «σούπας» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει μια τίμια πρόταση προς τον ελληνικό λαό και να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα βαθιά για αλλαγές και διαπραγμάτευση. Είμαστε υποχρεωμένοι, είπε, να πάμε σε δεύτερο πλάνο και να συζητήσουμε υπεύθυνα την πορεία της χώρας.»
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ευχολόγιο το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, «εμείς έχουμε το Πρόγραμμα Κακογιάννη» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ίδιος στον πολιτιστικό χώρο «Μιχάλης Κακογιάννης», ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίθει αντιφατικών μηνυμάτων, πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρωτίστως ο κ. Τσίπρας. Χαρακτήρισε έντιμο και συνεπές στέλεχος τον Π. Λαφαζάνη, ενέσεις λογικής και σύγκλισης με το ευρωπαϊκό πλαίσιο τους Γ. οι Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη, σημειώνοντας ότι πολλές θέσεις τους – όταν δεν απευθύνονται όπως είπε στο κομματικό τους ακροατήριο είναι κοντά  στις θέσεις του Ποταμιού.

Είναι ενδεικτικό ότι αγνόησε πλήρως τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι προχώρησαν σε μια κακή πολιτική που μας έφερε σε αδιέξοδο και επικέντρωσε την κριτική του στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος συνεχώς στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρ΄ όλα αυτά πρόβαλλε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, την ανάγκη να υπάρξει  μιας μικρή παράταση μέχρι να συνεννοηθούν τα κόμματα στην Ελλάδα  και τόνισε ότι στις 26 του μηνός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να καλέσει τα κόμματα και να συζητήσει σοβαρά το θέμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο δεν θα εμπεριέχει μονομερείς ενέργειες και θα έχει γνώμονα το κοινό καλό και τη σωτηρία της χώρας. χαρακτήρισε επικίνδυνες τις συζητήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς θα χρειαστούν μεγάλες αποφάσεις και όχι καθ' υπόδειξη των ξένων.

Στο ζήτημα της Κεντροαριστεράς είπε ότι δεν τον αφορά καθόλου ο διάλογος με κομματικούς μηχανισμούς, αλλά ανοιχτός να μιλήσει με πρόσωπα από τον χώρο και πολίτες με κομματικό παρελθόν, εννοώντας ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι ο αδιαφιλονίκητης κυρίαρχος στο χώρο. Τέλος είπε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ το «Ποτάμι» βασίζεται σε βασικές αρχές που όλοι συμμερίζονται από τους μεταρρυθμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τους νεοφιλελεύθερους γι αυτό και δεν υπήρξε καμία παραφωνία στη διατύπωση θέσεων και απόψεων των στελεχών του. Όταν ήρθε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων και της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να δούμε τι θα γίνει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52