14/07/2020 06:47:33
21.1.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Μάρκαρης

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Μάρκαρης - Media

Την παραίτησή του από την προεδρία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοίνωσε ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού αναφέρθηκε σε «παρασκηνιακές εντάσεις» και είπε ότι η παραίτησή του είναι οριστική και αμετάκλητη.

Σε επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα, ο Πέτρος Μάρκαρης ανέφερε: «Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις».

Ο κ. Μάρκαρης ισχυρίζεται ότι η αρνητική τροπή στις συνεδριάσεις του ΔΣ είχε ως αφετηρία την προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ και τις διεργασίες που ακολούθησαν ως τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας. «Τα μέλη που κατά πλειοψηφία είχαν επιλέξει ως γενικό διευθυντή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλου ανέμεναν μετά βεβαιότητος το διορισμό του».

Όταν ο διορισμός του Χάρη Παπαδόπουλου δεν ήρθε, εκείνος κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Πολιτισμού για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια συγκάλυψης οικονομικών ατασθαλιών στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.